UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-06-17 19:09

Trónfosztás minden szinten

Sem a fiúk, sem a lányok mezőnyében nem akadt olyan röplabdacsapat, amely meg tudta volna védeni a korosztályos bajnoki címét. A fiúk között három, a lányok mezőnyében két klubhoz kerültek az aranyérmek, egy-egy csapat pedig mind a négy korosztályban dobogóra állhatott.

L. G. Véget értek a korosztályos röplabdabajnokságok, mind a négy utánpótlás-versenysorozatban győztest hirdettek a hagyományos hatos döntők után. Érdekes módon nem láthattunk egyetlen címvédést sem: összesen nyolc új bajnokot köszöntöttek a fiúk és a lányok küzdelmében. A fiúk között a Kecskemét, a Pénzügyőr és a Szolnok büszkélkedhet azzal, hogy minden korosztályban döntőbe jutott, a leánymezőnyben az UTE, a Békéscsaba, a Gödöllő és a Nyíregyháza mutathat fel ugyanilyen mérleget.

OSB
OSB
A fiúk között az aranyérmeket tekintve a Kaposvár szerepelt a legjobban, amely két bajnoki címet is begyűjtött: a juniorok és a serdülők között sem talált legyőzőre. Az ifjúságiak sorozatát a Kecskemét nyerte, míg a legfiatalabb korosztályban, azaz a gyermekek között a Sümeg diadalmaskodott. A lányok mezőnyében két együttes osztozott az aranyérmeken: a két idősebb korcsoportban, vagyis a juniorok és az ifjúságiak között a Vasas Óbuda, míg a két fiatalabb korosztályban, a serdülők és a gyermekek küzdelmében a Felsőváros Székesfehérvár együttese bizonyult a legjobbnak. Az éremszerzésben a fiúk között a Kecskemét emelkedett ki, amely mind a négy korosztályban dobogón zárt. Az ifjúsági bajnoki cím mellett a juniorok és a serdülők között ezüstérmet, míg a gyermekbajnokságban bronzérmet nyertek a klub játékosai. A Kaposvár a két arany mellé egy ifjúsági ezüstöt gyűjtött be, és két medáliát nyertek a szolnokiak is a gyermekezüsttel és a serdülőbronzzal. Némi meglepetést jelentett, hogy az utánpótlás-nevelésben kiemelkedő Dunaferr SE mindössze egyetlen bronzérmet tudott szerezni, és ugyanígy szerepelt a Pénzügyőr is (előbbi az ifjúságiak között, utóbbi a juniorok mezőnyében lett harmadik). A leányok mezőnyében a két duplázó bajnok mellett a felnőttek között szintén remeklő Békéscsabát kell elsősorban kiemelni, amely bár nem nyert egyetlen bajnoki címet sem, mind a négy korosztályban dobogóra állhatott. Az ifjúságiak és a gyermekek között ezüstérmet, a juniorok és a serdülők bajnokságában bronzérmet akasztottak a csapat játékosainak nyakába. A Nyíregyháza is kitett magáért: a junior- és a serdülőezüst mellé gyermekbronzot nyert az együttes. A négy éremhalmozó mellett a Gödöllő csípett el egy bronzot az időrendi sorrendben a legkorábban megrendezett ifjúsági bajnokság hatos döntőjében. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.