UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-07-08 10:27

Címvédés és trónfosztás

Gyenesdiáson az U14-esek küzdelmével kezdődött az utánpótlás háromnapos strandröplabda-bajnoksága. A lányok versengése címvédéssel, a fiúké trónfosztással zárult.

UP-info Az U14-es korosztály küzdelmeivel pénteken megkezdődtek Gyenesdiáson a strandröplabda-utánpótlásbajnokság küzdelmei. A lányok között tizenöt, a fiúknál azonban mindössze négy páros mérte össze a tudását.

stranröpi u14
stranröpi u14
A fiúk küzdelmében az alacsony létszám miatt körmérkőzéses rendszerben bonyolították le az ob-t, vagyis mindenki játszott mindenkivel. A sorsolás úgy hozta, hogy az utolsó meccsen dőlt el az aranyérem sorsa, az addig két-két győzelmet szerzett Sándor, Suba, illetve Bozóki, Óhidi párosok között. Végül a döntő szettben a tavalyi ezüstérmes Suba Róbert Márk és idei párja, Sándor Bernát szerezte meg a győzelmet a teremválogatott Bozóki Bence öccse, Bozóki Bendegúz, illetve társa, a tavalyi bajnok Óhidi Richárd előtt. A lányok között az idei Magyar Kupa-győztes Csörgi Evelin és Tátrai Zsanett a bajnoki címet is megszerezte. A finéléban Réthelyi Orsolyát és Puskás Sárát győzték le, akik így ezüstérmesek lettek, míg a bronz a tatai kupaversenyen második helyen végzett Bánki Borka és Sinka Dalma nyakába került, akik Kristóf Dorkát és Ligárt Annát győzték le a harmadik helyért. Az utánpótlás-bajnokság szombaton az U16-os lányok, valamint az U20-as fiúk és lányok küzdelmeivel folytatódik, s az előzetes nevezések alapján nem kevesebb, mint negyven páros lép homokra.

Az U14-es országos bajnokság végeredménye Fiúk: 1. Sándor Bernát, Suba Róbert Márk, 2. Bozóki Bendegúz, Óhidi Richárd, 3. Sebestyén Márton, Kispál Balázs Leányok: 1. Csörgi Evelin, Tátrai Zsanett, 2. Réthelyi Orsolya Éva, Puskás Sára Noémi, 3. Bánki Borka, Sinka Dalma