UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-07-10 12:12

Sikeres főpróba

Mindkét nemben az ifjúsági olimpiai selejtezőn induló párosok diadalmaskodtak az U18-as strandröplabda utánpótlás-bajnokságon, így a fiatalok jó formában várják a jövő heti megméretést.

UP-info Az U18-as korosztály küzdelmeit rendezték meg vasárnap Gyenesdiáson a strandröplabda utánpótlás-bajnokságán. A szövetség honlapja a szombati tudósításában arról számolt be, hogy az U20-asok között mindkét Hajós testvér, Aliz és Artúr is lemaradt az aranyéremről.

U18 strandröpi
U18 strandröpi
Utóbbinak azonban vasárnap volt még egy dobása, a saját korosztályában, s ezúttal nem is engedte kiénekelni a sajtot a szájából. Négy páros küzdelméből három győzelemmel, szettveszteség nélkül Hajós Artúr és Stréli Bence szerezte meg az aranyérmet Balogh Marcell és Jamil Ghazal előtt. A dobogó harmadik fokára Sándor Bence és Kállai Donát állhatott. Miután a lányok között nem indult a szombati U16-os bajnok Petréd Imola és Szabó Zsófia, végül kilenc páros mérte össze a tudását. Az előző két évben egy korosztállyal lejjebb bajnoki címet szerzett Horváth Flóra és Törköly Kinga ezúttal rendkívül rossz napot fogott ki: rögtön az első meccsüket elvesztették a későbbi ezüstérmesek ellen, majd a favorit Tóth-Lakits Petráékkal sem bírtak, végül pedig a negyeddöntőben is kikaptak, így csak az ötödik helyen zártak. A fináléban a hazai pálya előnyét is élvező, a jövő héten pedig (a fiú bajnokhoz hasonlóan) a siófoki ifjúsági olimpiai selejtezőn induló Tóth-Lakits Petra és Tátrai Nikoletta diadalmaskodott Réthelyi Zsófia és Divényi Zita ellen. A bronz ugyancsak hazai párosnak, a Vasvári testvéreknek jutott, akik az U20-as mezőnyben is negyedik Ratkos, Szilágyi duót győzték le. Az országos bajnokságból már csak az U16-os fiúk küzdelme van hátra, amelyet július 30-án bonyolítanak le Dunaújvárosban.

Végeredmény U18-as fiúk: 1. Hajós Artúr, Stréli Bence, 2. Balogh Marcell, Jamil Ghazal, 3. Sándor Bence, Kállai Donát U18-as leányok: 1. Tátrai Nikolett, Tóth-Lakits Petra, 2. Réthelyi Zsófia, Divényi Zita, 3. Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia