UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-09-06 10:05

Szatmári vendégek

Ungvári Miklós meghívására a Szatmárnémeti Városi Sport Klub hét utánpótláskorú cselgáncsozója a helyszínen szurkolhatott a budapesti felnőtt-világbajnokságon. Az olimpiai ezüstérmes dzsúdós életre szóló élménnyel ajándékozta meg a fiatalokat.

L. G. Életre szóló élménnyel ajándékozta meg Ungvári Miklós a Szatmárnémeti Városi Sport Klub hét utánpótláskorú cselgáncsozóját. A fiatalok az olimpiai ezüstérmes dzsúdós meghívására a múlt héten Budapesten töltöttek egy napot, és végigszurkolták a Papp László Sportarénában megrendezett felnőtt-világbajnokság férfi 73 kg-os és női 57 kg-os küzdelmeit.

szatmar2017judovb
szatmar2017judovb
A Gergely Attila tanár-edző irányításával készülő kis dzsudokák közül öten – Jeromos Álmos, Jeromos Lehel, Salajan-Kincel Erik, Haosi Anna és Varga Andrea – az idei versenyek többszörös érmesei. Velük tartott Princz Emma és Doba József, akik még az út legelején tartanak a sportágban. „Óriási élmény volt ez a gyerekeknek, mert tekintést nyerhettek e csodálatos sport légkörébe, és testközelből láthatták a világ legjobbjait küzdeni” – mondta az utat követően Gergely Attila a szatmar.ro honlapnak. Az utazás története még májusra nyúlik vissza, amikor Csíkszeredán nagyszabású gyermekversenyt rendeztek. A hagyományossá vált Molekula-kupán több mint háromszáz fiatal vett részt,JUDO öt korosztályban. A szervezők a sportág népszerűsítésének céljából meghívták Ungvári Miklóst is, aki eleget tett a felkérésnek. És ha már meghívták, ő is viszonozta az invitálást. A háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozó egyébként is jó kapcsolatot ápol az erdélyi sportolókkal, a riói olimpia előtt például csíki dzsúdósok is segítették a felkészülését. Ahányszor csak fiatal ceglédi cselgáncsozókkal beszélünk, mindig szóba kerül, mennyit jelent nekik az, hogy egy klubban szerepelhetnek Ungvári Miklóssal. A példaképnek beillő versenyző mindenben segíti őket, akár kérés nélkül is. A fenti történet is bizonyítja, hogy nem csupán a tudása és tapasztalata miatt nézhetnek fel rá.