UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-03-02 22:19

Biztató rajt

A várakozásnak megfelelően strapás első napot tudnak maguk mögött a rövid pályás gyorskorcsolya junior-világbajnokság szereplői a lengyelországi Tomaszów Mazowieckiben. A magyarok általában sikerrel vették az első akadályokat, a neheze azonban természetesen a hátravan.

Munkatársainktól – utanpotlassport.hu Tizenöt egyéni előfutamban voltak érdekeltek a magyar versenyzők a rövid pályás gyorskorcsolya junior-világbajnokság első napján, ahonnan tizen sikeresen továbbléptek a lengyelországi Tomaszów Mazowieckiben. A 3000 méteres váltóban csak a fiúk voltak érdekeltek az első körben, és második helyen jutottak tovább a futamukból, és ezt megismételték a középdöntőben is. A leányváltó ekkor kapcsolódott a küzdelembe: harmadik lett a holland és a japán vetélytársak mögött, és búcsúzni kényszerült. De pillantsunk a nap történéseibe!... A fiúk 1500 méteres küzdelmeivel kezdődött. Az első körben a 16 esztendős Talabos Attila volt érdekelt, viszont a továbbjutás nem sikerült neki, mint ahogy a 17 éves Tiborcz Dánielnek sem, aki a 11. előfutamban esett ki; ott ötödik lett. A szám egyetlen magyar továbbjutója a fiúk rangidőse, a 18 esztendős Sziklási András volt, aki 2:26.594-es idővel, futamából első helyen harcolta ki a középdöntős indulási jogot, amelyben hamarosan ismét bizonyítania kellett. Azt az akadályt is sikerrel vette, hiszen futamában a dél-koreai Li Dzsang-szeo Seo, és az amerikai Heo Aaron mögött, 2:46.999-es idővel kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Sziklási András: emlékfotó a téli ifjúsági olimpiáról, ahol az 1000 méteren ötödik, pontszerző lett Forrás: Internet
Sziklási András: emlékfotó a téli ifjúsági olimpiáról, ahol az 1000 méteren ötödik, pontszerző lett Forrás: Internet
Maradjunk is Andrásnál, aki a fiúk között a rangidős a maga 18 évével, és van tekintélye is, hiszen 1000 méteren ötödik lett a téli ifjúsági olimpián. Most két előfutamban is első lett, a harmadikban, az 500-on azonban nem sikerült… Történt ugyanis, hogy sárga lapot kapott, mivel az utolsó előtti körben belülről előzte meg a lengyel Rafal Anikejt, viszont túlságosan rácsúszott ellenfelére, így a bíróknak ki kellett zárniuk. De nem járt jobban Talabos Attila sem, aki hatalmas csatát vívott a második, továbbjutást érő pozícióért az osztrák Nico Andermannal, de nagyon elkapta a hév mindkettőjüket, lökdösődtek, amiért kizárással büntették őket. András az 1500 méteren már a középdöntőn is túlvan, a futama harmadik helyével lépett tovább, és akkor vár rá még a 3000-es váltó folytatása is. Ezerötszázon a leányok a középdöntővel kezdték, de nem mindegyiküknek sikerült. A Pjongcsangot is sikerrel megjárt, 18 éves, Bácskai Sára Luca harmadik lett a futamában, és nem jutott tovább. A másik két magyarnak jobban sikerült a táv, hiszen a szintén olimpiai szereplő, a 19 esztendős Jászapáti Petra okos versenyzéssel második lett. Az egy évvel fiatalabb Sziliczei-Német Rebeka ugyan némiképp szerencsésebben, de ugyancsak továbbjutott: másodikként, a holland Marijn Wiersmant ugyanis kizárták lökésért a második helyről. Az 500 és az 1000 méteren mindhárom leányunk továbblépett az előfutamból. Folytatás tehát következik. Amit a junior vb-ről írtunk Pjongcsangiak túlórája (előzetes)

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, TOMASZÓW MAZOWIECKI (LENGYELORSZÁG) Előfutamok Leányok 500 m. 2. futam: 1. Bácskai Sára Luca. 4. futam: 1. Jászapáti Petra. 5. futam: 3. Sziliczei-Német Rebeka. Mindhárman továbbjutottak. 1000 m. 3. futam: 1. Jászapáti Petra, 4. futam: 3. Sziliczei-Német Rebeka. 13. futam: 1. Bácskai Sára Luca. Mindhárman továbbjutottak. Fiúk 500 m. 2. futam: Sziklási András, sárga lap, kiesett. 7. futam: 2. Tiborcz Dániel, továbbjutott. 17. futam: Talabos Attila, büntetés, kiesett. 1000 m. 3. futam: 3. Talabos Attila, továbbjutott. 7. futam: 1. Sziklási András, továbbjutott. 9. futam: 4. Tiborcz Dániel, kiesett. 1500 m. 1. futam: 6. Talabos Attila, kiesett. 4. futam: 1. Sziklási András, továbbjutott. 11. futam: 5. Tiborcz Dániel, kiesett. 3000 m, váltó. 4. futam: 2. Magyarország, továbbjutott. Középdöntő Leányok 1500 m. 4. futam: 3. Bácskai Sára Luca, kiesett. 6. futam: 2. Sziliczei-Német Rebeka, továbbjutott. 8. futam: 2. Jászapáti Petra, továbbjutott. 3000 m, váltó. 3. futam: 3. Magyarország, kiesett. Fiúk   1500 m. 7. futam: 3. Sziklási András, továbbjutott. 3000 m, váltó. 3. futam: 2. Magyarország, továbbjutott.

Egyéb korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.