UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-03-03 15:01

Dunaújvárosi kisvébé

Harmadik alkalommal rendezik meg vasárnap Dunaújvárosban a gyerek jégkorong-világbajnokságot. Az idei eseményen 224 fiatal vesz részt, akik egyetlen napra a világ legjobb jégkorong-válogatottjait képviselik.

B. V. – utanpotlassport.huA világ jégkorongsportjának élmezőnye vonul fel vasárnap Dunaújvárosban az úgynevezett gyerek-világbajnokságon. Az NHL-es sztárokat ezúttal persze U10-es korosztályú hokisok helyettesítik, akik egy napra valamelyik topválogatott játékosaivá válnak.

Dunaújvárosban harmadszor rendezik meg a gyerek világbajnokságot Forrás: Facebook
Dunaújvárosban harmadszor rendezik meg a gyerek világbajnokságot Forrás: Facebook
Az eseményen a nagyok vébéjéhez hasonlóan tizenhat válogatott vesz részt, a szervezők négy csoportba sorolták az együtteseket, a tornán természetesen valamennyi helyet kijátszanak. Az eseményen megjelenő 224 gyereket is véletlenszerűen sorolták a kanadai, az orosz vagy éppen a magyar válogatottba. A tornát harmadszor rendezik meg Dunaújvárosban, egyre növekvő érdeklődéssel, ezért tavaly már bevonták az U12-es korosztályt is, és ez az idén sem lesz másképp: az idősebbek – szintén egynapos – viadalát áprilisban rendezik meg. Az esemény főszervezője, Babic Vladimir a meghívóban kiemelte: az egyik legfontosabb küldetésüknek tartják, hogy még inkább összehozzák a jégkorong-társadalmat. „Három éve pattant ki az ötlet, hogy rendezzünk olyan tornát, amellyel több játéklehetőséget biztosítsunk a fiatal jégkorongozóknak. Olyan alkalmat és helyszínt teremtünk, ahol a különböző csapatok játékosai megismerik egymást, így kialakíthatunk még szorosabb, családiasabb közeget a sportágban.” A tornára évről évre túljelentkezés nyilvánul meg, hatalmas az érdeklődés, ezért nem is kérdés, hogy jövőre is megtartják. Céljuk, hogy még több fiatal vonjanak be. „A következő évre az a tervünk, hogy az U10-es korosztályt két részre bontjuk, U9-re és U10-re, hogy még több gyerek tapasztalhassa meg, hogy milyen érzés világbajnoknak lenni.”

A DUNAÚJVÁROSI GYEREK VILÁGBAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA A csoport: Kanada, Németország, Norvégia, Magyarország B csoport: Oroszország, Svájc, Fehéroroszország, Koreai Köztársaság C csoport: Svédország, Csehország, Szlovákia, Dánia D csoport: Finnország, Egyesült Államok, Lettország, Franciaország

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.