UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-01-09 19:48

Érem helyett hetes

Nagy különbséggel kapott ki a magyar U18-as leányválogatott a vaujany-i divízió I-es világbajnokságon. A németek ellen az éremszerzés volt a tét, de az ellenfél 7-0-ra nyert.

UP-info Az érem volt a tét a németek ellen: ha nyer a magyar U18-as leányválogatott, akkor már biztos, hogy legrosszabb esetben a harmadik helyen végez. Mert hogy az eredmények úgy alakultak, hogy még az első helyre is volt esély: ha rendes játékidőben nyer a németek ellen, majd megveri a franciákat, a norvégok pedig pontot vesztenek Németország ellen. Persze ennek a realitása igen csekély volt.
Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
Az első harmad után még élt a remény, csak 1-0-ra vezettek a németek, ráadásul úgy, hogy a góljuk után egyetlen lövésük sem volt, miközben a magyar lányok hatszor is eltalálták a kaput. Csak az egyszer sem kötött ki a hálóban. A második harmad elején Gottlibet Zóra kapott kétperces büntetést akadályozásért, ezt az ellenfél kihasználta, és megszerezte a második gólját is. Még fel sem ocsúdott a csapat, már a harmadikat is megkapta, Buzás Norbert és Marton Tibor azonnal időt kért. Ez azonban nem sokat segített, a folytatásban a németek akarata érvényesült, s az utolsó harmad előtt már 4-0-ra vezettek. Éppen csak letelt a szünet, már 5-0 állt az eredményjelzőn: az első kapura tartó lövés beakadt. Ungár Rebeka is csupán öt másodpercet töltött a büntetőpadon: ennyi idő kellett az ellenfélnek, hogy kihasználja az emberelőnyt. Ekkor kapust cserélt a magyar válogatott, az eddigi meccseken remeklő Poltzer Renátát a tizennégy éves Marujama Jumi váltotta. Ő sem úszta meg kapott gól nélkül: a németek beállították a 7-0-s végeredményt. – Kifejezetten jól kezdtük a mérkőzést, sok helyzetet alakítottunk ki, a befejezésekből azonban hiányzott az a kis plusz, ami szerdán a szlovákok ellen megvolt. Németország eladott korongból szerzett vezetést, a sok kihagyott lehetőség türelmetlenné tett minket, így eltértünk a tervünktől. Hosszabbak voltak a cseréink, és túlzottan a támadásra koncentráltunk, mindenki próbálta egyénileg segíteni a csapatot, de ez inkább a németeknek kedvezett, akik türelmesen játszottak. A vb előtt elmondtam, a mezőny két részre osztható, nekünk Szlovákiával és Ausztriával kell küzdenünk, hozzáteszem, nyerhető meccset vesztettünk el. Tartozunk önmagunknak, holnap meglepetést akarunk okozni a franciáknak a telt házuk előtt – értékelt Marton Tibor edző a meccs után a jegkorongblog.hu-nak. A magyar válogatott utolsó mérkőzését szombaton 19 órától a franciákkal játssza. Leány U18-as divízió I-es világbajnokság Vaujany Magyarország–Németország 0-7 (0-1, 0-3, 0-3) Később: Franciaország–Ausztria