UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-10-04 19:35

Tanulságos vereség

Több technikai hibát is elkövettek a junior női kézilabda-válogatott tagjai a Siófok elleni NB I-es meccsen, ráadásul mindkét félidő végére elfáradt a társulat, mégis csupán kétgólos vereséget szenvedett a Balatonbogláron rendezett mérkőzésen – „tudósította” honlapunkat Szabó Kitti.

reb Ahogyan a női juniorválogatott minden élvonalbeli együttessel összecsap egyszer a Nemzeti Kézilabda Akadémia bázisán, Balatonbogláron, úgy honlapunk is rendre beszámol a mérkőzésekről. Ezúttal a NEKA korosztályos válogatott irányítóját, Szabó Kittit kértük meg, hogy beszéljen a harmadik élvonalbeli összecsapásról, amelyet 28-26-ra veszítettek el a Siófokkal szemben az U19-esek.
szabo_kitti_csehp01
szabo_kitti_csehp01
„Jól kezdtük a meccset, védekezésben és támadásban is jól működtünk, talán hét-háromra is vezettünk. Aztán a szünet előtt a Siófok került előnybe, kicsit elfáradtunk az első harminc perc végére. Ami egyébként a másik játékrész hajrájára is igaz volt. A pihenőben azt az utasítást kaptuk Jani bától (Hajdu János szövetségi edző – A szerk.), hogy hozzuk vissza a mérkőzést. Valamelyes sikerült is, de sok technikai hibát követtünk el, illetve nemcsak egyikünk-másikunk fáradt el, hanem csapatként merültünk ki. Azért örülünk a szoros eredménynek, főleg, hogy volt esélyünk a sikerre.” Bár nyilván mindenki szívesebben győzött volna a Szabó által gyors tempójúnak, futósnak minősített találkozón, nincs miért csalódottnak lenni. A szövetségi edző szavait idézve: nem a győzelem volt a cél, hanem hogy összeszokjon a csapat, s tapasztalatot szerezzenek a játékosok.

A junior kézilabda-válogatottak amolyan fél évadot játszanak az évadban: mindig az élvonalbeli riválisok látogatnak el Balatonboglárra. Nincs visszavágó, és így természetesen az eredmények nem befolyásolják a bajnokság sorrendjét.

A siófokiak közül a válogatottbeli összetartás miatt hiányzott Triscsuk Krisztina és Erdősi Ildikó, illetve Horváth Roland edző több fiatalnak lehetőséget szavazott (a másik oldalon Hajdu pedig teljes sort is cserélt az első játékrészben). A vendégek egyébként nem kímélték a juniorokat (akik közül e beálló Pásztor Noémi készül a felnőttválogatottal), a 14 percnyi kiállítás több kemény szabálytalanságot, lerántást takar. „Mindenképpen” – felelte Szabó Kitti a kérdésünkre, látja-e realitását annak, hogy a következő szorosabb meccset már „behúzza” a korosztályos gárda. A korábbi mérkőzések: Juniorválogatott˜–Ferencváros Juniorválogatott–Dunaújvárosi Kohász

A NŐI JUNIORVÁLOGATOTT NB I-ES MÉRKŐZÉSE U19-es válogatott–Siófok 26-28 (12-15) Balatonboglár, játékvezetők: Mizsék, Schmidt JUNIORVÁLOGATOTT: Dányi, Hlogyik, Suba (kapusok), Dányi, Fodor 1, Giricz 4, Háfra 2, Hornyák B. 5, Hudák 2, Klujber 4, Kuti 1, Márton 3, Nagy L. 1, Pánkotai, Sallai, Szabó K. 3, Tóvizi. Szövetségi edző: Hajdu János SIÓFOK: Pastrovics, Gercsó (kapusok), J. Agbaba 2, M. Agbaba 7, Barnóczi, Brettner, Bulleux 3, Deáki 4, Elghaoui 2, Farkas E. 6, Ferenczy 3, Kaposvári, Mihályi 1, Németh Cs., Such. Edző: Horváth Roland. Kiállítások: 2, ill. 14 perc Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2