UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-09-20 20:14

Csak egy gól

Mindössze egy találattal kapott ki a női junior kézilabda-válogatott a Balatonbogláron rendezett NB I-es meccsen a Dunaújvárostól. Az összecsapásról az alapjáraton dunaújvárosi játékos, ezúttal azonban a korosztályos együttest erősítő Hornyák Bernadett beszélt a honlapunknak.

reb Egy héttel ezelőtt honlapunk munkatársa is a helyszínen járt, amikor a női juniorválogatott a Ferencváros ellen megkezdte a szereplését a kézilabda NB I-ben. Idézőjeles a szereplés, hiszen egészen pontosan minden klub ellátogat Balatonboglárra, hogy összemérje erejét a juniorokkal, az eredmény azonban nem számít a bajnokságba.
hornyak_bettina_csehp03
hornyak_bettina_csehp03
A 28-17-es vereséget követően ezúttal a Dunaújváros volt az ellenfél. A mérkőzésről kérésünkre az a Hornyák Bernadett „tudósított”, aki az előző három évet a boglári Nemzeti Kézilabda Akadémián töltötte, majd az aktuális bajnoki évet éppen a Dunaújvárosban kezdte meg. Szóval, Hornyák beszámolója szerint a tervek szerint, jól kezdtek a juniorok, az első tíz percben többször gyorsindulásokat vittek végig. Aztán viszont hosszabb gólcsend következett, a tavasszal EHF-kupa-győztes ellenfél több góllal meglépett, a félidőben 20-14-re vezetett. A második játékrészben, a 35-40. perctől aztán elkezdett felzárkózni a csikócsapat. „A történethez azért hozzátartozik, hogy Zdravko Zovko cserélt, főleg a fiataloknak adott lehetőséget, s később sem küldte vissza a pályára az első sort – teszi teljessé a képet Hornyák. – Kicsit talán csalóka is az eredmény, mert végig a Dunaújváros volt fölényben. Viszont jó meccset játszottunk, hasznos tapasztalatokat szereztünk.” Az irányítóként és átlövőként is hasznos kézilabdázó elmondta, furcsán érintette, hogy jelenlegi csapata ellen lép a pályára. Sokat jelentett neki ellenben, hogy például a poszttárs Szalai Babett segített neki, a mérkőzés előtt is biztatta, vagy összenézett vele néhányszor a meccsen. Hornyák kritikusan egyébként arról beszélt, gólpasszokkal még csak-csak segítette a sajátjait, de a lövésekkel nem jeleskedett. Dicsérte azonban a jól védő Suba Sárát, illetve a hét gólig jutó Háfra Noémit és az ötször betaláló Pásztor Noémit.

A NŐI JUNIORVÁLOGATOTT NB I-ES MÉRKŐZÉSE U19-es válogatott–Dunaújvárosi KKA  30-31 (14-20) Balatonboglár, játékvezetők: Sándor, Szabó JUNIORVÁLOGATOTT: Suba, Hlogyik (kapusok), Dányi, Fodor 3, Giricz 1, Háfra 7, Hornyák B. 2, Klujber 5, Kuti 1, Nagy L. 1, Pásztor 5, Sallai, Szabó K. 5, Tóvizi. Szövetségi edző: Hajdu János DUNAÚJVÁROS: Csapó, Oguntoye (kapusok), Braun 2, Cifra 2, Dávid-Azari 3, Gindeli, Grosch 1, Kovács 7, Micijevic 5, Molnár B. 3, Nick 1, Pálinkás, Szalai B. 3, Takács D. 2, Termány 2. Edző Zdravko Zovko Kiállítások: 2, ill. 8 perc Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1