UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-03-28 08:59

Igazi csapatmunka

Akadtak holtpontok a MAC Budapest játékában az U20-as jégkorong-bajnokság döntőjében, de kiváló csapategységgel megvédte bajnoki címét. A Vasas játékosaink még kell néhány nap, hogy szépen csillogjon az ezüst.

Pusztai Viola Soha rosszabb döntőt, mint amilyet az U20-as jégkorong-bajnokságban játszott a MAC Budapest és a Vasas. Jelzésértékű, hogy a négy nyert meccsig tartó párharc a hatodik találkozón dőlt el, a bajnok MAC vezetőedzője, Fodor Szabolcs pedig az ünneplés közepette nem a sajátjai, hanem a vetélytárs méltatásával kezdte az értékelést.

A siker kulcsa a csapategység volt - vallja a MAC Budapest U20-as bajnokcsapata Forrás: MAC Budapest
A siker kulcsa a csapategység volt - vallja a MAC Budapest U20-as bajnokcsapata Forrás: MAC Budapest
„Szeretném az elismerésemet kifejezni a Vasasnak, nemes ellenfélnek bizonyult, így nagyon kemény, de egyben színvonalas döntőn vagyunk túl. A fiaim rendkívül jól működnek csapatként, ezt láthattuk az utolsó mérkőzésen is, nem is tudok kiemelni külön senkit, hiszen mindenki kivette a részét a sikerből, ezért is nyertük meg a bajnokságot.” A MAC kapusa, Dobos Kristóf is maximálisan egyetért, hogy a bajnoki cím megvédése igazi csapatmunka volt. Mint mondja, keményen dolgoztak az edzéseken, hogy magasba emelhessék a kupát. Miközben a diadalról beszélt, le sem lehetett volna törölni az arcáról a mosolyt: „Ez életem egyik legboldogabb napja! A negyedik döntőnek voltam a részese, de még sosem adatott meg, hogy én védjek, ráadásul nagy élményt jelentett, hogy jó barátommal, Arany Gerivel felváltva játszottunk. Rendkívül nehéz volt megszerezni a bajnoki címet, a negyedik meccs előtt nagyon mélyen voltunk: a Vasastól a második találkozón 7-1-es vereséget szenvedtünk, majd hosszabbításban maradtunk alul 4-3-ra, miközben ugyancsak hirtelen halálban búcsúztunk az osztrák juniorligától az elődöntőben. Mindenkiben égett a bizonyítási vágy, de a gólok nem akartak jönni, aztán mégis nyertünk hosszabbításban a negyedik meccsen, és az volt a fordulópont.” Tóth Gergely a hat meccs közül a 4-0-s végeredmény ellenére az utolsót tartotta a legnehezebbnek: „Az angyalföldiek az életükért küzdöttek, mi pedig a kupáért hajtottunk. Mindenki odatette magát a jégen, nagyon jó meccset játszottunk. A szezon végére sokan a sérültek táborát gyarapították, értük is harcoltunk, és megérdemelten nyertünk. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy csakúgy, mint tavaly, idén is miénk lett a bajnoki cím.” A Vasas játékosai természetesen csalódottan hagyták el a Kisstadion jegét, de Székely-Mádai László vezetőedző szerint néhány nap múlva már szépen csillog az ezüst is. A fiúkat rengeteg élmény érte a szezonban, részt vehettek a Winter Classicon, megnyerték az alapszakaszt, a döntőben pedig a végsőkig küzdöttek:
A Vasas nem ellenfélnek bizonyult - szólt elismerően az angyalföldiekről Fodor Szabolcs, a MAC edzője Forrás: vasassc.hu
A Vasas nem ellenfélnek bizonyult - szólt elismerően az angyalföldiekről Fodor Szabolcs, a MAC edzője Forrás: vasassc.hu
„Két remek csapat feszült egymásnak a döntőben, azt sajnálom, hogy a párharc végére elfáradtunk. Fizikálisan vagy mentálisan? Amikor az hittük fizikálisan, akkor újra erőre kaptunk. Inkább a teher nyomta a vállakat. A játékosok az elmúlt években rengeteget fejlődtek, szép jövő előtt áll a társaság, s nekünk most az a kulcsfeladatunk, hogy együtt tartsuk őket, folytatódhasson a közös munka.” Mint ismert, a piros-kékek nagy álma és terve, hogy a következő szezontól a saját nevelésű játékosokra építve, csapatot indítsanak a MOL Ligában. Arról, hogy ez megvalósul-e, egyelőre még nem tudni biztosat. Azt azonban már igen, hogy a bronzérmet a juniorok között a Fehérvár nyerte, miután a hatodik meccsen 7-5-re felülmúlta a Debrecent. Kiss Patrik, aki többnyire a MOL Liga csapatban lépett jégre, illetve bemutatkozott az EBEL-ben is, felemás érzésekkel gondol vissza a szezonra. „A fejlődés szempontjából mindenképpen jónak tartom az idényt, de sajnálom, hogy nem párosult eredményességgel – mondta klubja honlapján. – Összességében azonban elégedett vagyok, hiszen nagyon sok, magas színvonalú mérkőzést játszottunk. A Debrecen elleni szériát nehézkesen sikerült lezárnunk, bennünk volt a hazai illetve az osztrák juniorbajnokságban egyaránt elvesztett párharc a MAC-cal szemben, de végül megszereztük a harmadik helyet.” Az U20-as bajnokság döntőjéről írt tudósításaink: Első mérkőzés Második mérkőzés Harmadik mérkőzés Negyedik mérkőzés Ötödik mérkőzés Hatodik mérkőzés Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONG a sportági aloldalunkon.