UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-03-08 21:52

Előnyben a MAC

Az olimpiai bajnok Szász Emese hiába szurkolt klubja, a Vasas U20-as jégkorongcsapatának, az a döntő első meccsén vereséget szenvedett a MAC-tól. Az osztrák ifjúsági ligában már döntős a Fehérvár, ugyanazt az UTE pénteken harcolhatja ki.

P. V. „Bele-belenézek a jégkorongmeccsekbe a tévében, de élőben teljesen más. Egy harmad elég volt ahhoz, hogy felvegyem a ritmust, sokkal élvezhetőbb a helyszínen, nagyon látványos a játék” – ezek az olimpiai bajnok párbajtőröző Szász Emese szavai, aki azért látogatott el szerdán a Jégpalotába, hogy egyrészt bedobja a korongot a Vasas és a MAC Budapest U20-as bajnoki döntőjének első mérkőzésén, másrészt hogy az ifjú piros-kék hokisoknak aláírást osztogasson a szünetben.
A MAC Budapest nyerte az U20-as bajnokság első meccsét Forrás: vasassc.hu
A MAC Budapest nyerte az U20-as bajnokság első meccsét Forrás: vasassc.hu
Volt is sor az asztala előtt, hiszen rengetegen jöttek szurkolni a nagyoknak, akik két éve játszottak utoljára döntőt az U18-as korosztályban. Most szinte ugyanaz a csapat jutott el az alapszakasz magabiztos megnyerésével, majd az elődöntőben a Debrecen legyőzésével a fináléig. A MAC címvédőként vágott a szezonnak, s bár a Vasastól mindkétszer kikapott az alapszakaszban, a Fehérvárt hat mérkőzésből ötször legyőzte, háromszor az elődöntőben. Nos, a döntő első mérkőzése kiegyenlített, gyors iramú összecsapást hozott. A felek csaknem ugyanannyiszor lőttek kapura, a MAC azonban eredményesebben. Fodor Szabolcs együttese az első harmad végén szerezte meg a vezetést, s bár a második játékrészben gyorsan egyenlített a Vasas, az ellenfél újabb találata megfogta Székely-Mádai László csapatát, bár a harmadot kihúzta újabb kapott gól nélkül. Az angyalföldiek a harmadik harmad közepén rendületlenül támadták a vendégek kapuját, de az egyik kontratámadásból a duplázó Szigeti Ákos zörgette meg a hálójukat, majd az addig két gólpasszt jegyző Majoross Barnabás is betalált. A MAC 4-1-re győzött, s 1-0-ra vezet a négy nyert meccsig tartó párharcban. A bronzmérkőzésen a Fehérvár szerezte meg az előnyt, amely hazai jégen 4-0-ra nyert a Debrecen ellen.

U20-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ Március 8., szerda, első mérkőzés: Vasas–MAC Budapest 1-4 Március 11., szombat, második mérkőzés: 18:10 MAC Budapest–Vasas Március 14., kedd, harmadik mérkőzés: Vasas–MAC Budapest Március 17., péntek, negyedik mérkőzés: MAC Budapest–Vasas BRONZMÉRKŐZÉS Március 8., szerda, első mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 4-1 Március 11., szombat, második mérkőzés: 12:15 Debrecen–Fehérvár AV19 Március 14., kedd, harmadik mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen Március 18., szombat, negyedik mérkőzés: 12:15 Debrecen–Fehérvár AV19

Az osztrák ifjúsági liga elődöntőjében az UTE kedden játszotta le az első meccsét a Villach ellen. Az utolsó harmad előtt még az osztrákok vezettek 2-1-re, de a lilák a 43. percben egyenlítettek, a hajrában pedig Szalma Zsolt duplájával 4-2-re megnyerték a meccset. A második összecsapást pénteken játsszák. A Fehérvár és a MAC már a második mérkőzésén is túl van, sőt, az is eldőlt, hogy előbbi jutott a döntőbe. A fehérváriak az első meccsen 3-1-re nyertek, s bár a második sokáig döntetlenre állt, az utolsó harmadban Mihály Ákos vezetést érő találata után Almási Márk is betalált, így a Volán 4-2-re nyert. Ennek ellenére a két csapat csütörtökön is összecsap. Az U18-as bajnokság döntőjében.

EBJL, ELŐDÖNTŐ Első mérkőzés Március 4., szombat Fehérvár AV19–MAC Budapest 3-1 2017. március 7., kedd UTE–Villach 4-2 Második mérkőzés Március 8., szerda MAC Budapest–Fehérvár AV19 2-4 Továbbjutott: a Fehérvár 2-0-s összesítéssel. Március 10., péntek 16:15 Villach–UTE Harmadik mérkőzés (ha kell) Március 12., vasárnap 14:00 UTE–Villach