UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-03-11 22:44

Egyenlített a Vasas

Kiütötte otthonában a Vasas a MAC-ot az U20-as jégkorong-bajnokság döntőjének második meccsén. A párharc ezzel 1-1-re áll, akárcsak a Fehérvár és a Debrecen bronzcsatája.

Pusztai Viola Biztosan nem azt gyakorolta a MAC Budapest az elmúlt napokban, amit a Vasas elleni U20-as jégkorong bajnoki döntő második meccsén mutatott a Kisstadion jegén. Pedig Fodor Szabolcs vezetőedző azt várta tőlük. Ezúttal azonban az angyalföldiek akarata érvényesült.
A Vasas kiütötte a MAC-ot az U20-as döntő második meccsén Forrás: vasassc.hu
A Vasas kiütötte a MAC-ot az U20-as döntő második meccsén Forrás: vasassc.hu
Az első meccsen 4-1-re nyert a MAC a Jégpalotában, de ahogy Székely-Mádai László is elmondta a Vasas honlapján: alapszakaszgyőztes csapata nem esik kétségbe, hiszen hosszú sorozat elején járnak, a bajnoki címhez ugyanis négy nyert meccsre van szükség. Nos, együttese legalább olyan lendületesen kezdett, ahogy a Ferencváros a Haladás ellen a labdarúgó NB I-ben, s ha nem is közvetlenül a középkezdés után szerezte meg a vezetést, már a harmadik perc kezdetén betalált ellenfele kapujába. Gyorsan egymás után háromszor is örülhettek a piros-kékek, hiszen a hetedik percre már 3-0-s előnyre tettek szert. Ezután azért megálltak a gólgyártással, de a második harmad végén ismét ők voltak eredményesek, majd a szünet másfél perc alatt kétszer is betaláltak. A MAC sem maradt gól nélkül, bár ez őket nem nagyon vigasztalhatja, hiszen vége 7-1 lett. A Vasas ezzel egyenlített a párharcban, a két csapat legközelebb kedden találkozik egymással. A bronzmérkőzés ugyancsak nem fog eldőlni négy meccs alatt, miután a Fehérvár 4-1-es sikere után a második meccsen 4-2-re kikapott a Debrecentől.

U20-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ Március 8., szerda, első mérkőzés: Vasas–MAC Budapest 1-4 Március 11., szombat, második mérkőzés:  MAC Budapest–Vasas 1-7 Március 14., kedd, harmadik mérkőzés: Vasas–MAC Budapest Március 17., péntek, negyedik mérkőzés: MAC Budapest–Vasas Március 22., szerda, ötödik mérkőzés: Vasas–MAC Budapest BRONZPÁRBAJ Március 8., szerda, első mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 4-1 Március 11., szombat, második mérkőzés:  Debrecen–Fehérvár AV19 4-2 Március 14., kedd, harmadik mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen Március 18., szombat, negyedik mérkőzés: 12:15 Debrecen–Fehérvár AV19 Március 22., szerda, ötödik mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen