UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-03-25 00:13

A MAC Budapest a juniorelső

A MAC Budapest nyerte az U20-as jégkorong-bajnokságot. A budapestiek a döntő második meccsén 6-1-re múlták felül otthonában a Fehérvárt.

Pusztai Viola Bár a MAC Budapest kiválósága, Terbócs István az U20-as jégkorong-bajnokság döntőjének első meccsén nem várt olyan nagyarányú, 5-0-s győzelmet a Fehérvár ellen, amilyet végül aratott a csapata, de a második összecsapás sem alakult másképpen. Ez azért is érdekes, mert nemcsak a budapestiekhez, de a fehérváriakhoz is visszatértek a szezon közben a MOL Ligában edződő játékosok, utóbbiból pedig néhányan az EBEL-ben is szerepet kaptak. Ahogy a két edző, Fodor Szabolcs és Kóger István is felveti: nem éppen szerencsés, hogy ebben a korosztályban a fiatalabbak bajnokságától eltérően két meccsen dől el a bajnoki cím sorsa. De ha már ez van, mindkettőn egyértelműen a MAC bizonyult jobbnak.
Jól működött csapatként a MAC Forrás: MAC Budapest
Jól működött csapatként a MAC Forrás: MAC Budapest
„Százhúsz perc alatt tizenegy gólt kaptunk, és egyet sikerült lőnünk. Ez így kimondva is nagyon rosszul hangzik” – vélekedik a Fehérvár hátvédje, Szaller Márk a 6-1-re elvesztett második meccs után. A fiatal játékos azok között van, akik a felnőttek között töltötte a szezont, s csupán a döntőre tért vissza a korosztályába. Ennek ellenére nem akarja magát kivonni a felelősség alól, mint mondja, csapatként rontották el a döntőt, a MAC pedig csapatként nyerte meg. Ebben látja a siker titkát Stipsicz Bence, a MAC felnőttválogatott hátvédje is. Úgy véli, a MOL Ligában remekül összeszokott védelem most is remekül működött, Arany Gergely meg biztonságot adott a kapuban. Szavait alig lehet hallani, hiszen a Fehérvár öltözőjében honoló síri csenddel ellentétben a MAC-éban üvölt a zene, zajlik a bajnoki cím ünneplése. Azért Fodor Szabolcs vezetőedző gondolatai sem szállnak el az éterben, aki játékosához hasonlóan a csapategységet emeli ki. Azt mondja, a legnagyobb kihívást az jelentette neki, hogy a szezon nagy részében az U20-as csapatot erősítő játékosokat és a visszajátszókat összekovácsolja. De úgy véli, az eredmény, illetve a mutatott játék is azt bizonyítja: sikerült. „Bár nagyon nehéz megélni a vereséget, megerősíti a szíveket” – véli Kóger István, a fehérváriak edzője, aki az elvesztett döntő után arról beszél, hogy a második hely mindig kudarcélmény. Egyúttal azonban – ahogyan azt a srácoknak is elmondta – ez az, ami még inkább megerősíti, keményebb, fegyelmezettebb munkára sarkallja őket. A legtöbben a következő szezontól már a felnőttek között.

U20-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ Első mérkőzés: MAC Budapest–Fehérvár AV19 5-0 Második mérkőzés: Fehérvár AV19−MAC Budapest 1-6 Bajnok a MAC Budapest 2-0-s összesítéssel.