UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-04-01 12:11

Eb-lázban a válogatott

A junior röplabda-fiúválogatott megkezdte a felkészülést a három hét múlva kezdődő, magyar-szlovák közös rendezésű U19-es Európa-bajnokságra. A csapat egyik meghatározó játékosa, Kiss Marcell rögtön az első edzésen megsérült, így lemarad az Eb-ről.

Lakner Gábor Már csak három hét van hátra a magyar–szlovák közös rendezésű fiú U19-es röplabda Európa-bajnokságig, és a házigazdaként automatikusan Eb-résztvevő magyar válogatott a héten megkezdte a felkészülést az április 22-30-i kontinensviadalra.

Röplabda fiú MEVZA 2016
Röplabda fiú MEVZA 2016
Mint ismert, a február eleji, győri sorsoláson erős csoportba került a magyar csapat. Tomanóczy Tibor szövetségi edző együttese a címvédő lengyelek mellett az olaszokat, a bolgárokat, a belgákat és az oroszokat kapta ellenfélnek. A szlovákiai Puhó (Púchov) városában a másik csoportba a társházigazdák mellett a románok, a törökök, a finnek, a franciák és a csehek kerültek. A csoportok első két helyezettje folytathatja a győri elődöntőkben, míg a 3–4. helyezettek az 5–8. pozíciókért küzdhetnek tovább. A Dunaújvárosban edzőtáborozó válogatott az első héten két felkészülési mérkőzést is játszott volna a románok korosztályos csapata ellen, de az ellenfél az utolsó pillanatban lemondta az utazást, így Tomanóczy Tibor klubcsapata, a Dunaferr ugrott be a két edzőmeccsre. A mérkőzések jól sikerültek, de a szövetségi edző rossz hírrel is szolgált honlapunknak: „A hétfői edzés végén Kiss Marcell bokaszalag-szakadást szenvedett, így ő kiesett az Európa-bajnoki keretből. A tizenhat játékosomból máris csak tizenöt maradt, Móró Ákos ráadásul betegséggel küzd. Még nincs a csapattal a három kaposvári fiatal, aki a felnőtt élvonal bajnoki döntőjében játszik. Egyelőre még nem tudunk olyan intenzitással készülni, mint szeretném, a játékosok különböző fizikai állapotban érkeztek, így az első hét arról szólt, hogy mindenki egy szintre kerüljön.” A szövetségi edző elmondta, azért dolgoznak, hogy jó eredményt érjenek el az Európa-bajnokságon. A decemberi MEVZA-tornán aratott történelmi siker mindenképpen jó alapot adhat ehhez, nem is beszélve az NB I-ben lejátszott mérkőzésekről. „A célunk az, hogy ne pofozógépek legyünk a halálcsoportban, hanem szetteket, mérkőzéseket nyerjünk, és meglepjük a kontinens élcsapatait. A jövő héten Puhóba utazunk, ahol három mérkőzést játszunk a szlovákokkal, majd két hét múlva újra Dunaújvárosban készülünk. Újabb edzőmeccseket tervezünk, szeretnénk felkérni a Kaposvárt, a Szolnokot és a Dunaújvárost ellenfélnek, hogy a fiúk lássák, milyen erősségű mérkőzésekre kell számítani az Eb-n. Április tizennyolcadikán áttesszük a székhelyünket Győrbe, ott játsszuk a főpróbát, aztán huszonkettedikén belevágunk.” A torna első hat helyezettje automatikus résztvevője lesz az augusztusi bahreini világbajnokságnak, valamint a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF) is. Utóbbira a hetedik helyezett is kvalifikál. A magyar csapat rendezőként biztosan ott lesz a győri megméretésen. Egyéb korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.