UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2011-03-02 14:28

Röviden: gyorsak

A 2006-os torinói téli olimpián robbant be hazánkban igazán a rövid pályás gyorskorcsolya, „sportos” nevén egyszerűen short track. Az akkor bőven utánpótlás korú Knoch Viktor, valamint Huszár Erika lett 1500m-en ötödik, illetve negyedik. Az idei junior világbajnokságot szintén Olaszországban rendezték, és noha ezúttal nem volt magyar döntős, az összesített táblázatok alapján az élmezőnyhöz tartoznak a magyarok. Dél-Korea és Kína a megszokott módon tarolt.

eFBé A fiúknál Béres Bence összesítésben a 15. helyen végzett a 78 versenyzőt felvonultató mezőnyben. Két távon (1500 m, 500 m) a negyeddöntőig jutott. 1000 méteren a kizárások miatt hiába volt időeredménye alapján jobb, a más időfutamokban történt ütközések, majd bírói döntések nyomán kiszorult az első tizenhatból. Az európai versenyzőket tekintve a 2009-ben a felnőtt férfiváltó tagjaként Eb-bronzot szerző Béres ötödik lett a courmayeuri viadalon. Liu Shaolin Sándor a 40., Oláh Bence a 61. helyen végzett.
A lányoknál a váltó (Antal Zsófia, Dénes Veronika, Kónya Zsófia, Tóth Patrícia) hatodik helye 3000 méteren olimpián pontot érne. Összetettben Dénes Veronika az 56 fős mezőnyben kilencedik helyezést ért el (az európaiak között a negyedik volt), egyéni összetettben világversenyen ez élete eddigi legjobb eredménye. Valamennyi távon elődöntős volt, sőt 1500 méteren – ami a magyar versenyzők kedvenc távja – csak a már korábban említett kizárásos szabály miatt nem volt finalista. Tóth Patrícia a 11., Kónya Zsófia pedig a 19. helyen zárta a vb-t.