UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 9.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Súlyemelés

Súlyemelés: Mitykó mesterremeke után Holló hiányt pótolt

Öt érmet, benne két aranyat szereztek a magyar súlyemelők a juniorok és U23-asok Európa-bajnokságán, s a két dobogós mellett a válogatottak java része szépen helyt állt az albániai Durresben rendezett kontinensviadalon, ahol egy híján negyven ország három és félszáz versenyzője indult.

Súlyemelés: Mitykó Veronika U23-as Európa-bajnok!

Pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta Mitykó Veronika azzal, hogy aranyérmes lett a súlyemelők albániai utánpótlás Európa-bajnokságán, az U23-asok 81 kilogrammos kategóriájában, ahol az összetett mellett a szakítást is megnyerte, míg lökésben ezüstöt érdemelt ki.

Súlyemelés: csúcsokra is futotta az U15-U17-es ob-n

Tizenhét év alatti legjobb súlyemelőink az országos bajnoki címekért szálltak harcba a mögöttünk hagyott hétvégén Nyíregyházán, ahol az olimpiai bronzérmes főszervező, Feri Attila szakmai irányításával jól sikerült eseményen bizonyíthattak maguknak és másoknak is az U15-ös és U17-es korosztályok reprezentánsai.

Súlyemelés: csúcsesővel taroltak a mieink az ORV-n

Kánikula ide, vakáció oda, a nyár sem jelenthetett szünetet ifjú súlyemelőink életében. Olyannyira nem, hogy a mögöttünk hagyott hétvégén egyszerre két színhelyen is fajsúlyos próbatételnek vettettek alá utánpótlásunk legjobbjai: egy tízfős brigád a csehországi Plzenben az ORV-n, egy fele akkora alakulat pedig a spanyolországi Leónban, az Európai Unió-kupán bizonyíthatott – részben magának, részben a szakvezetésnek, hogy érdemes volt őket kiküldeni a külhoni megméretésre.

Következő oldal