UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2012-06-22 20:14

Időre tekertek

Felsőzsolcán tartották a felnőtt és utánpótlás-korosztályok országos időfutam-bajnokságát. U13-U23-ig a profik, valamint az amatőr iskolások és a szintén amatőr U23-asok mérték össze gyorsaságukat az utánpótlás-korosztályokban. Szegedtől Csepelen át Nyíregyházáig hét klub adott győztest.

eFBé Majdnem napra pontosan két éve öntötte el a medréből kilépő Sajó Felsőzsolcát. A június 21-én az országúti időfutamoknak pályát adó 37-es főúton 2010-ben helyenként csak csónakkal lehetett közlekedni. Az idei viadalon az U13-U15-s fiúknak, és az U17-s lányoknak hét kilométer volt a táv, a nagyobbak már fordítóval bővített szakaszon tekertek több mint 16 kilométert.
Minden korosztálynak kemény megpróbáltatást jelentett a „kronón”, a több mint harminc fokos hőmérséklet, amit az oldalszél nem enyhített, ellenben nehezítette a versenyzők dolgát. Legkevésbé a szegediekét: a két legfiatalabb korosztály futamai Jucha Csanád, valamint Illich Márk győzelmével zárultak. Az Egyesült Államokból hazatérő Pelikán János (Cube-Balaton Team) nyerte az ifjúságiak futamát a pécsi Lengyel Zoltán és a KSI-s Kenyeres Ábel előtt. A KSI-Schwinn Csepel, bár a legtöbb versenyzővel érkezett Felsőzsolcára, mindössze a leány serdülők versenyét nyerte meg Borissza Johanna Kitti jóvoltából. A csapat azonban kihasználhatja létszámfölényét a szombati országúti mezőnyversenyen: akár a serdülők az 58 kilométeren, de még inkább az ifik ennek a távnak a dupláján. U19-ben mindenképp megtartanák a bajnoki trikót, amelyet egy éve Kenyeres Ábel nyert el. Pelikán János elsőéves ifisként veszélyes lehet rá. Az U15-ben időfutam győztes Illich Márk tavaly megnyerte akkori korosztályát, így idén számára is a címvédés a cél. A serdülőknek és az ifiknek a tiszta versenyzésről is biztosítékot kell adniuk: mindkét korosztály dobogósaira ugyanis biztosan doppingvizsgálat vár a verseny után. A kölesdi viadalt az MKSzSz és a Szekszárdi Kerékpáros SE szervezi. A teljes végeredmény ITT.