UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2012-12-22 22:33

Európában

Magyar taggal bővült az Európai Görkorcsolyázó Szövetség (CERS) vezetősége Garzó Erikának, a magyar utánpótlás-válogatott csapatvezetőjének személyében. Fő feladatának azt tekinti, hogy bekapcsolja a Kelet- és Közép-Európai országokat a sportág kontinentális vérkeringésébe.

Sajó Annamária „Márciustól októberig egyfolytában versenyzünk, úgyhogy karácsony előtt belefér pár kikapcsoló program” - mondja Garzó Erika, a szegedi Tornado Team elnöke az egyesület tekebulijáról. A lazítás mellett természetesen keményen folyik a munka: a jégpályás tréningekkel elsősorban a téli alapozásukat egészítik ki, ám a fiatalok próbaképpen el is indulnak a jeges diákolimpián. „Az időpontot még nem tudjuk, így egyelőre saját sportágunk diákolimpiája biztos, amely május 1-jén Szombathelyen lesz.”
A klubelnök - aki egyben a magyar utánpótlás-válogatott csapatvezetője is - még egy dátumot feljegyzett naptárába: január 12-én, Frankfurtban tartja 2013-as első, alakuló ülését az Európai Görkorcsolyázó Szövetség, amelyben Garzó frissen megválasztott elnökségi tagként ül majd. „A vezetőségben a német elnökön, a francia helyettesén és a svájci főtitkáron kívül négy tag segíti az irányító munkát: egy holland, egy spanyol, egy olasz és most már egy magyar is” - mondta a megválasztásáról. A felsorolásból látszik, hogy az európai vezetésben a görkorcsolyasport legeredményesebb országai foglalnak helyet. Az új tag a saját helyéről így fogalmazott: „Nyilvánvaló, hogy a júliusi, szegedi Európa-bajnokságnak köszönhető. Akkor vették észre, hogy jé, itt is van sportági élet.” Ahogy a szomszédos országokban is. Elnökségi tagként Garzó Erika fő célja Kelet és Közép-Európai országok bekapcsolása a kontinens sportági rendezvényeibe. „Azt szeretném, ha Lengyelország, Horvátország és Magyarország beljebb kerülne az európai körforgásban. Nagyon jó a kapcsolatunk, így ha összedugjuk a fejünket, jó kis közös munkát tudnánk végezni.”