UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-04-11 14:00

Debreceni diadal

Több mint ötven fiatal játékos részvételével Budapesten, az Ikarus-sporttelep műfüves pályáján rendezték meg a hatodik szabadtéri junior ultimate országos bajnokságot.

UP-info A versenyen három fővárosi és két debreceni csapat küzdött a bajnoki címért. Az első helyezést végül a hajdúsági Lilla Téri Általános Iskola csapata, a FreeKids szerezte meg, ezzel megőrizte a tavaly elhódított vándorkupát. A bajnokság utolsó meccsén a márciusi terem ob-döntő párosítása ismétlődött meg. Akkor a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium csapata, a Szárnyas Malacok még leszorította a dobogó legfelső fokáról a debrecenieket, most azonban fordult a kocka, és a végletekig kiélezett döntőben a cívisvárosiak kerekedtek felül. A dobogóra még a budapesti Németh László Gimnázium alakulata, a Purple Jam jutott fel az ugyancsak Némethes White Jamet és a debreceni Hatvani István Általános Iskolából érkezett 60i csapatát megelőzve. A bajnokság végén különdíjban részesült Gombos Nóra (60i) és Szlachányi Samu (White Jam), akik példamutató lelkesedéssel játszottak, és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a mérkőzések során. A legsportszerűbb csapatnak járó spirit of the game díjat az ellenfelek értékelése alapján a 60i csapata érdemelte ki.

A 6. szabadtéri junior ultimate országos bajnokság végeredménye: 1. FreeKids (Lilla téri Általános Iskola – Debrecen) 2. Szárnyas Malacok (Fazekas Mihály Gimnázium – Budapest) 3. Purple Jam (Németh László Gimnázium – Budapest) 4. White Jam (Németh László Gimnázium – Budapest) 5. 60i (Hatvani István Általános Iskola – Debrecen)