UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-06-08 08:41

Süsü és Hupikék törpikék

A Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület, illetve a szövetség minden eddiginél több, közel hatszáz indulóval rendezte meg a negyedik Sulisárkányok viadalt Tiszaújvárosban.

UP-info A lapátolás mellett a névadásban is jeleskedtek a fiatalok a negyedszerre megrendezett tiszaújvárosi Sulisárkányok területi sárkányhajó-bajnokságon. A Sprint Arénában hasítottak a Hupikék törpikék, lángolt a Turbótűz, jól csúszott a Zsíroskenyér, és a Borsodi Zsiványokat sem csípte meg senki.
A népszerűségre jellemző, hogy 12 település 54 iskolás csapata összesen 594 gyerekkel vett részt a honi szövetség égisze alatt futó viadalon. Az időjárás is csak kevéssé zavart be: a „szabadedzésen” ugyan még esett, ám csak a verseny elején szemergett. Juhász Péter, a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület szakmai alelnöke elmondta, a futamok után sok érdeklődő próbálta ki a hajókat: gyerekek – akik még túl fiatalok voltak a versenyzéshez – ültek be nagyszüleikkel a sárkányokba. A vízen született eredmények mellett díjat nyert a legmesszebbről érkező csapat, a majdnem kétszáz kilométert utazó gyomaendrődi Gimis Sárkányok, és a leghangosabb szurkolótábort felvonultató Hunyadi Mátyás Általános Iskola. Eredmények 4. évfolyam: 1. Redbull sárkányok (Tiszaújváros, Hunyadi M.) 2. Víz urai (Tiszaújváros, Széchenyi I.) 3. Sárkányfiókák (Hajdúnánás) 5. évfolyam: 1. Hupikék törpikék (Tiszaújváros, Hunyadi M.) 2. Vajaskenyér (Tiszaújváros, Kazincy F.) 3. Csillámpóni (Tiszaújváros, Széchenyi I.) 6. évfolyam: 1. Turbótűz (Hajdúnánás) 2. Lék a tét (Sajószöged) 3. Fekete Gyöngy (Nyékládháza) 7. évfolyam: 1. Zsíroskenyér (Tiszaújváros, Kazincy F.) 2. Süsü (Tiszaújváros, Széchenyi I.) 3. Hejő-Hajó 1. (Hejőkeresztúr) 8. évfolyam 1. Eszter és a fiúk (Tiszaújváros, Széchenyi I.) 2. Hejő-Hajó 2. (Hejőkeresztúr) 3. Hullámtörők (Hajdúnánás) Középiskola 1. Borsodi Zsiványok (Tiszaújváros, Eötvös J.) 2. Gimis Sárkányok (Gyomaendrőd)