UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-08-15 17:03

Helyt álltak a fiatalok

A főiskolásokból álló kínai válogatott elleni siker vezette fel a 18. lábtoll-labda Hungarian Opent, amelyen nyolc ország 215 versenyzője indult. A magyar – és különösen a hazai, az újszászi – fiatalok kitettek magukért az erős mezőnyben.

reb Újszász a sportág egyik magyar fellegvára, ahol minden lábtoll-labda esemény önmagában népünnepély. Ez abban is megnyilvánult, ahogy megadták a módját az augusztus 10-13-án rendezett nyílt magyar bajnokságnak. Térzene és zenés felvonulás nyitotta a 18-adszor megrendezett tornát, a meccsek után pedig esténként paprikás krumpli-parti, diszkó, a zárónapon pedig a verseny részvevői előadásában nemzetközi showműsor várta a játékosokat és szurkolókat. Ám ez csak a járulékos program, a legvonzóbb látvány mégis a városi tornacsarnokban és a művelődési házban várta a sportág szerelmeseit. Kezdésnek egy nappal a torna előtt mind a hét számban (férfi és női hármas, férfi, női és vegyes páros, férfi és női egyéni) összemérte erejét a világ legjobbjának tartott kínai a magyar válogatottal. A juniorkorú Vágó Henriettet a soraiban tudó hazaiak 7-1-es győzelmet arattak.
– Utólag kiderült, nem a válogatottjukkal, hanem a főiskolai bajnokság győztesével érkeztek a kínaiak – számolt be a találkozóról Fehér János, a szövetség főtitkára és a házigazda Újszászi VVSE szakosztályvezetője. – Ettől függetlenül jó felkészülési meccs volt a szeptember eleji világbajnokságra, mert kiderült, hogy azért ők is verhetők. Ezután indult a négynapos bajnokság: Ausztria, Anglia, Franciaország, Kína, Lengyelország, Magyarország, Németország és Szlovákia legjobbjai négy versenyszámban, férfi és női csapatban és egyéniben mérték össze tudásukat. Mivel nyílt volt a bajnokság, szinte minden korosztály képviseltette magát Fehér János szerint Európa legnagyobb versenyén. A férfi csapatversenyben 12. Harsányi Zoltán, Pető Tibor, Tóth Gergő (Újszászi VVSE) négyese végzett. A legjobb helyen záró ifjúsági csapatot szintén az újszásziak állították ki: Bábosik Ádám, Bábosik Ferenc, Ráski Lajos, Tóth István kvartettje 17. lett. Még a serdülők legjobbjai is bekerültek az első húszba (19-ként az újszászi Csépány Erik, Molnár Gergő, Molnár Dániel négyes). Női csapatban a dobogó harmadik fokára állhatott a juniorok alkotta Barta Petra, Gazdag Viktória, Gulyás Adrienn, Kurdi Krisztina, Tóth Virág csapat (Újszászi VVSE), míg az ifjúságiak legjobbjaként 9. lett a – kell-e mondani, újszászi – Dobozi Boglárka, Turza Beatrix, Tűri Alexandra hármas. Szépen versenyzett Harmath Fanni, Szabó Luca, Túri Adrienn, Túri Noémi és Varga Gabriella, akik serdülőkként lettek tizedikek az erős mezőnyben (Pusztaszer PISZE SE) Női egyéniben a 16 éves Bagos Viktória győzött, szlovák színekben. A négy közé jutásért épp az ifjúsági korú Tóth Virágot búcsúztatta, aki így az 5. lett. A junior Vágó Henriett a 8. helyen zárt. Az ifjúságiak kitettek magukért, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK) a 7, Kurdi Krisztina a 10., Tűri Alexandra a 11., Túri Adrienn (Pusztaszer PISZE SE) a 12., míg Gulyás Adrienn a 14. helyen végzett. Még a serdülő Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) is nyolcaddöntőbe került, 16. lett. (Aki mellé nem írtunk csapatot, az újszászi versenyző.) A férfi versenyben már nem születtek ilyen előkelő utánpótlás-eredmények: a magyar juniorok közül a legjobban az újszászi Tóth Gergő (26.) szerepelt, a szintén újszászi Raffael Csaba ifjúságiként a 17. helyen zárt. Az egyéni és csapateredményeket itt találja.