UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2013-08-28 14:22

Kezükben a díj, kezükben a jövő (+ VIDEÓ)

Ha bizonytalanok vagyunk valamiben, akkor bátyámmal, Lacival mindig arra gondolunk, vajon édesapánk hogyan döntött volna – mondta „A hónap műhelye”-díj júliusi győztesét köszöntő, sajtótájékoztatóval egybekötött átadóünnepségén Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE vezetőedzője. Az egykori legendás mester, Németh Pál nevével fémjelzett szakosztály sikert sikerre halmozott az esztendő hetedik hónapjában, így semmi kétség: jó kezekbe került az elismerő plakett és az azzal járó félmillió forintos sportszervásárlási utalvány.

Munkatársunktól Az atlétika dobószakágára specializálódott, hagyományosan kiemelkedően teljesítő szombathelyi szakosztály az év korábbi viadalain elért sikersorozat után júliusban is pazarul teljesített. A donyecki ifjúsági világbajnokságon kalapácsvetésben Gyurátz Réka arany-, Völgyi Helga ezüstérmet szerzett, a fiúk mezőnyében Halász Bence kalapácsvetésben hetedik, diszkoszvetésben nyolcadik lett. Az olaszországi Rietiben rendezett junior Eb-n szintén kalapácsvetésben remekeltek a szombathelyiek: Gyurátz másodikként, Banga Beatrix harmadikként, Völgyi nyolcadikként végzett. A hollandiai Utrechtben tartott Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Halász Bence megnyerte a kalapács- és a diszkoszvetést is. A kiemelkedő utánpótlás-nevelő munka elismeréseként a díjalapító Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu alkotta kuratórium egyhangúan döntött úgy, hogy a KSI júliusban szintén pazarul teljesítő öttusaszakosztályát megelőzve a Dobó SE-é legyen a kitüntető cím. Noha az ismét rendkívül népszerű közönségszavazást a fővárosi sportsikolások nyerték, a szakmai grémium úgy ítélte meg, a jók között a Vas megyei város dobóatlétái voltak a legjobbak. – Iszonyatos erős hónapot tudhatunk magunk mögött, máskor alighanem a mostani másodikok, harmadikok is magabiztosan nyerhettek volna – említette a díjátadón Tóth József, a MOB utánpótlásosztályának vezetője. Az olimpiai bizottság székházában tartott rendezvényen a testvérével, a szövetség főtitkárával, Mártonnal együtt megjelenő sportági elnök, Gyulai Miklós a hagyományok méltó folytatónak nevezte a szombathelyi utánpótlás versenyzőit, és kitért arra is, hogy az egész atlétika számára különleges becsülés a díj. Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy „éppen a Dobó SE-hez hasonló műhelyek miatt hoztuk létre a díjat”, s hozzátette: áruházaikban az atlétikai cikkek, mindenekelőtt a futófelszerelések népszerűsége nőtt a legnagyobb mértékben az utóbbi időben. Honlapunk kiadójának vezetője, Bruckner Gábor a szavazás részleteriről szólva elmondta, hogy a közönségvokoláson a KSI öttusázói végeztek az első helyen, ám a kuratórium tagjai egyöntetűen úgy vélték, a szombathelyiek kicsivel még jobban produkáltak. Elmondta azt is, hogy a Dobó SE immár harmadszor került fel az öt műhely nevét tartalmazó szavazólapra, s két második hely után lett „aranyérem” a jutalma.
A júliusi szavazás, illetve végeredmény részletei ITT tekinthetők meg. Az augusztusi teljesítmények alapján szeptember 5-ig lehet jelölni az év nyolcadik hónapjának díjazottjára ITT.