UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2013-09-24 22:41

Átlagos időt futott

Az országúti kerékpárosok olaszországi világbajnokságán négy ifjúsági versenyzőnk indulhat. Főleg a mezőnyversenyben érdekeltek, az U19-s időfutamban csak Pelikán János állt rajthoz és a 61. helyen ért a célba.

Móricz Tamás, eFBé
Firenze környékén zajlik az országúti világbajnokság az elit, az U23-as és az U19-es mezőny számára. Arról már korábban beszámolt honlapunk, hogy a magyar ifjúsági válogatott idei eredményeinek köszönhetően négy versenyzővel érdekelt. Közülük egyedül Pelikán János indult a keddi időfutamban. A Cube-Balaton Team kerekesének a vb-n a szombati mezőnyverseny lesz a fő száma, de természetesen az időfutamban is tisztességgel helyt akart állni. „Az időfutamunk pályája sajnos nem a legkedvezőbb számomra, mivel elég sok kanyar van benne. A fő célom az, hogy mindenféle gond nélkül érkezzek a célba, a középmezőnnyel már elégedett lennék” – fogalmazta meg előzetes várakozását. Nos, ezek után a 61. helyet szerezte meg a 84 induló közül, ideje bő két és fél perccel volt rosszabb, mint a győztes belga bringásé a 21,8 km-es távon.
Igor Decreane rajt-cél győzelmet aratott az Európa-bajnok dán Mathias Krigbaum előtt. A harmadik helyen az amerikai Zeke Mostov ért célba. Végeredmény ITT. Az U19-esek számára szombaton folytatódik a viadal a mezőnyversennyel, Pelikán mellett a három KSI-s, Móricz Dániel, Rózsa Balázs és Varró Gergely is rajthoz áll. Pinokkió-futam Olaszországban a kerékpár nemzeti sport, így nem véletlen, hogy a világbajnokság számos, a fiataloknak szervezett kísérőeseménnyel párosul. Több mint 1300 iskolás vehetett részt a toszkán régióból a szövetség által életre hívott Pinokkió-viadalon, amely a vb kabalájáról elnevezett kerékpáros ügyességi verseny. A mai előfutamon legjobban teljesítő osztályok (iskolánként egy) részt vehetnek vasárnapi döntőben, amelyet a férfi elitkategória mezőnyversenye előtt rendeznek.