UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-01-25 09:11

Váltás Debrecenben

A felnőtt női kézilabda-válogatott stábjában végzett teendői miatt Köstner Vilmosnak kevés ideje jutott a DVSC-TVP-Aquaticum női juniorcsapatára, így feladatát a korábbi tanítványaihoz visszatérő Márián Blanka veszi át.

UP-info Gazdátlanná vált a csapat – mondta Köstner Vilmos a debreceni juniorokról, ezért a klubvezetéssel egyetértésben úgy döntött, hogy jobb, ha nem ő készíti fel tovább a társulatot, amellyel korábban második helyen zárt a felnőtt NB II-ben, s négyes döntőbe jutott az ifjúsági kupában és bajnokságban is.
kostner_vilmos_dvschandball
kostner_vilmos_dvschandball
„Nagyon szerettem ezzel a csapattal dolgozni, s szerencsére akadtak is közös sikereink. Csakhogy amióta a válogatott szakmai stábjában is dolgoztam, sokat voltam távol, gazdátlan lett az együttes, s ez bizony meglátszott az eredményeken (jelenleg a kilencedik helyen áll a DVSC - A szerk.). Márián Blanka remek megoldásnak tetszik, korábban dolgozott a lányokkal, ismeri őket, vele újra sikeres lehet a társaság. Jövőre a juniorok közül egy-két embert szeretnénk beépíteni a felnőttkeretbe, mint ahogy a jelenlegi csapatban is tíz-tizenkét saját nevelésű kézilabdázónk szerepel. Blanka ismeri őket, tudja, miként lehet motiválni a lányokat.” Valóban, Márián 2008-ban éppen a Főnix-csarnokban nyert gyermekbajnokságot a korosztállyal. A tréner nyolc hónapja adott életet kislányának, így a gyereknevelés mellett, nagy örömmel vág a feladatba. Ami pedig a szakmai igazgatót illeti, rá így is sok tennivaló vár. „Továbbra is koordinálom az utánpótlásedzők munkáját, és segítek Varga József vezetőedzőnek is. Ezen kívül új és érdekes kihívás is vár rám. Az akadémiák mintájára régióközpontokat alakítanak ki, erre Debrecen is pályázna. Mindez az anyagi támogatás mellett nagyon sok előnnyel jár az utánpótlás-nevelésben. A sikeres jelentkezést elősegítheti, hogy a DVSC és a Debreceni Sportiskola sokat tett a sportágért. A régióközponti szerepre való felkészülés is rengeteg feladattal jár, erre szeretnék minél több időt szánni!” (Forrás: dvschandball.hu)