UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-02-02 13:52

Kísértő labdák

Nehezen teszi túl magát az elveszített Australian Open-elődöntőn Gálfi Dalma, még bevillannak az elszalasztott lehetőségek. Az MTK Budapest 16 éves teniszezője azért büszke az eredményre, és motiváltan készül a budapesti Fed-kupára.

reb Nem sok pihenés jutott Gálfi Dalmának, hiszen a végtelenül hosszúnak tetsző hazaút után – Dubaiban öt órát várakoztak – alig alhatott, máris a budapesti Fed-kupára készülő női teniszválogatott edzésére sietett a Syma-csarnokba. Néhány üres percében kérdeztük a 16 éves tehetséget, aki három napja még Melbourne-ben, az Autralian Openen veszítette el az elődöntőt a juniorok között. – Hogy vagy? Kicsi fáradtan még, de lassan kezdem túltenni magam a vereségen. Azért kell pár nap, míg túljutok rajta, mégiscsak Grand Slam-döntőbe juthattam volna, ráadásul három meccslabdám volt a sikerhez. Folyamatosan bevillannak az elszalasztott lehetőségek…
galfi_dalma_parizs_szabolcs
galfi_dalma_parizs_szabolcs
– És min gondolkozol ilyenkor? Az az igazság, hogy szerintem nem rontottam el. Katie Swan nagyon összeszedetten kezelte a fontos pontokat, két meccslabdára is olyan ritörnt ütött, amit szerintem az egész meccsen nem. Egyébként többen, akik a helyszínen látták a mérkőzést, azt mondták, hogy megnyertem, csak a vonalbíró out-nak ítélte a labdámat. Ám semmit sem tehettem, a felnőttekkel ellentétben mi nem kérhettünk sólyomszemet. – Mi jutott eszedbe, amikor a harmadik mérkőzéslabdával sem tudtad befejezni a meccset? Átfutott az agyamon, hogy te jó ég, elcsesztem, lesz-e egyáltalán következő. Persze azon voltam, hogy nyerjek, de sajnos nem kínálkozott újabb alkalom. – Hogyan lehet építkezni a vereségből? Egyelőre még nem elemeztük ki részletesen a meccset az edzőmmel, Babos Csabával. Valószínűleg leülünk, megnézzük, és átbeszéljük a tanulságokat. Az biztos, ismét megtapasztaltam, hogy nem másfél játszmáig tart az összecsapás… – Azért tudsz örülni? Mégiscsak GS-elődöntőben szerepeltél. Persze, nagyon örülök, és büszke is vagyok. Őszintén szólva az ausztráliai előverseny alapján nem is gondoltam volna, hogy ennyire jól sikerül. Ott megnyert találkozót veszítettem, mondjuk, ezúttal is… Ettől függetlenül nemcsak a négybe jutásnak örülök, hanem, hogy sikerült jól teniszeznem. – Ejtsünk néhány szót a párosról is. Már az Autralian Open előtt említetted, hogy nem sikerült összecsiszolódni. Eredetileg úgy terveztük, hogy Stollár Fannyval indulok, ám ő végül felnőtt tízezer dolláros versenyre nevezett, így új párt kellett keresnem. Anna Blinkovával nem ismerjük egymást, kicsit idegenek voltunk. És ez meg is látszott: a páros nem működik, ha nem tudunk egymással jól kommunikálni. Persze sajnálom, hogy csak a második fordulóig jutottunk. – Tudom, profisportoló vagy, de mégis, a kimerítő torna után hogyan lehet azonnal felpörögni, a Fed-kupára? Tényleg eléggé fáradt vagyok még, de ettől függetlenül motivált is. Bár nem tartom valószínűnek, hogy lehetőségek kapok, hiszen Babos Tímea és Jani Réka a két első számú játékos az együttesben, nagy megtiszteltetés, hogy egyáltalán csapattag lehetek.

Az négy közé jutásnak köszönhetően a jelenleg a junior-világranglistán tizedik Gálfi előrelép a rangsorban, ráadásul az első számú tartalék a világ nyolc legjobb juniorját felvonultató áprilisi, kínai junior Masters-en.