UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-02-10 08:01

Egy csoportban a brazilokkal

Nehéz csoportba került a magyar válogatott az U20-as világbajnokságon: az E jelű kvartettben ugyanis Afrika bajnokával, a Koreai NDK-val és Brazíliával kell megküzdenie a továbbjutó helyekért. Kezdés a koreaiak ellen június elsején.

Nagy-Pál Tamás A FIFA február 10-én, magyar idő szerint hajnalban elkészítette a május végén kezdődő U20-as világbajnokság csoportbeosztását, melyben a magyar válogatott is érdekelt volt. Nem sokkal a sorsolás előtt vált biztossá, hogy a Szalai László csapata a negyedik kalapba került Fidzsi, Ausztria, Portugália, Szerbia és Ukrajna társaságában. Az első kalapba a rendező Új-Zéland mellett a kontinenstornák győztesei, a másodikba az ázsiaiak és az afrikaiak, míg a harmadikba a CONCACAF-zóna és Dél-Amerika csapatai kerültek. Azt is tisztázták a sorsolás előtt, hogy azonos kontinensről  nem kerülhetnek csapatok ugyanabba a négyesbe.

1. kalap: Új-Zéland, Németország, Katar, Afrika Kupa-győztes, Mexikó, Argentína

2. kalap: Koreai NDK, Mianmar, Üzbegisztán, Afrika 2, Afrika 3, Afrika 4

3. kalap: Honduras, Panama, USA, Brazília, Kolumbia, Uruguay

4. kalap: Fidzsi, Ausztria, Magyarország, Portugália, Szerbia, Ukrajna

U20 vb trófea
U20 vb trófea
Az utolsó kalap sorsolása előtt a magyar csapatnak volt esélye, hogy az egész jól csengő, Új-Zéland, Mianmar, USA hármas mellé kerüljön, de a kvartettet végül Ukrajna „vitte el”. A maradék csoportok közül kettőt lett volna igazán ajánlatos elkerülni: a Mexikó, Afrika Kupa-második és Uruguay társaságát, valamint az Afrika Kupa-győztes, a Koreai NDK és Brazília hármasát. Nos, Fortuna nem volt kegyes Kalmár Zsoltékhoz, ugyanis az ötszörös győztes brazilok mellett az afrikai kontinens legjobbjával is meg kell mérkőzniük (a kilétére március 27-én derül fény) az E csoportban, emellett pedig a koreaiakat is botorság lenne lebecsülni. Az is eldőlt, hogy Magyarország New Plymouth városában játssza mindhárom csoportmérkőzését. Az első ellenfél június elsején Észak-Korea lesz, majd Brazília, legvégül Afrika bajnoka következik. - Érdekes volt a sorsolás szisztémája, jóval könnyebbnek tűnő csoportok is kialakultak, és úgy érzem, nekünk sikerült a lehető legnehezebbe kerülnünk - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Szalai László. - Ezek után az esélyek latolgatásába mélyebben nem mennék bele, szerintem mindenki számára nyilvánvaló, hogy mennyire nehéz dolgunk lesz. Mindezek ismeretében megpróbálunk tisztességgel felkészülni, és a legjobb tudásunkat adni a tornán. A nyitómérkőzést május 30-án, magyar idő szerint hajnali három órától rendezik, melyen a házigazda Ukrajnával találkozik. A csoportbeosztás A csoport: Új-Zéland, Ukrajna, USA, Mianmar B csoport: Argentína, Panama, Afrika 3, Ausztria C csoport: Katar, Kolumbia, Portugália, Afrika 4. D csoport: Mexikó, Afrika 2, Uruguay, Szerbia E csoport: Afrika Kupa-győztes, Brazília, Koreai NDK, Magyarország F csoport: Németország, Fidzsi, Üzbegisztán, Honduras A csoportok első két helyezettje mellett a négy legjobb harmadik is továbbjut a nyolcaddöntőbe.
Szalai László
Szalai László
A magyar válogatott csoportjának mérkőzési (magyar idő szerint) 1. forduló (június 1.) 3.00 Afrika bajnoka–Brazília 6.00 Koreai NDK–Magyarország 2. forduló (június 4.) 6.00 Afrika bajnoka–Koreai NDK 9.00 Magyarország–Brazília 3. forduló (június 7.) 7.00 Magyarország–Afrika bajnoka 7.00 Brazília–Koreai NDK