UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-03-19 13:35

Süketek párbeszéde Füreden

A Balatonfüredről távozó György László kézilabda utánpótlás-vezető semmit nem akar mondani döntése okairól, csak annyit rögzít, hogy nem egyik napról a másikra határozta el magát. Megkezdődött a "süketek párbeszéde", érdemben senki nem mond semmit. Eközben edző és csapata könnyes búcsút vett.

reb Szerdán a honlapján, közleményben jelezte a Balatonfüredi KSE férfi-kézilabdaklub, hogy számukra váratlanul, a még két évig érvényes szerződését azonnali hatállyal felmondva távozott az utánpótlás szakág vezetője, György László. A tréner Dunaújvárosból érkezett a Balaton partjára, ahol sikert sikerre halmozott a csapataival: többet között háromszor nyert férfi juniorbajnokságot, és számos játékost nevelt, akik a felnőttek között bizonyítanak.
gyorgy_laszlo_penovac_karoly_archiv
gyorgy_laszlo_penovac_karoly_archiv
– Nem szeretnék beszélni a távozásom okairól – szögezte le a szakember. – A klub honlapján olvasható közleményt én is láttam. Maradjunk annyiban: meglepő a "méltatlan" jelző, hiszen nekik tudniuk kellene, mi miért történt. György elmondta: hosszabb ideje érlelődött benne a döntés, nem egy hét alatt határozta el, hogy maga mögött hagyja sikerei helyszínét. Szerette volna, ha nem így végződik a balatonfüredi történet, de igyekezett tisztességesen távozni. – Nekem fáj a legjobban, hogy így alakult. Noha két napja zajlottak az események, még mindig nehéz megemészteni. A legfájdalmasabb talán az volt, hogy elköszönjön a fiatal játékosoktól, akikkel adott esetben – még korábbi állomáshelyéről – öt-hét éve dolgozott együtt. „Szoros kapcsolat alakult ki köztünk, és amikor elmondtam nekik, zokogtunk az öltözőben…” Szerinte egyelőre nem aktuális arról beszélni, hol folytathatja, egyébként is képlékeny a jövő. Mindenesetre reméli, hogy hamarosan ismét fiatalokkal foglalkozhat. Megkerestük a klubot is: Nagy János társelnök annyit tett hozzá, hogy nem tudnak többet a hirtelen távozásról, mint amit a szerdai közleményben jeleztek.

Friss információ, hogy a felnőttcsapat vezetőedzője, Csoknyai István egy plusz egy évvel meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését.