UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-08-13 19:51

Az első rangadó elment

MUNKATÁRSUNK JELENTI SZKOPJÉBÓL. Ígéretesen indult a magyar leány kézilabda-válogatott első mérkőzése az U17-es Európa-bajnokságon, de a hajrában jobban játszott Dánia, így 33-30-ra nyert Lakatos Ritáék ellen a D csoportban. Hajdu János tanítványai pénteken este 19 órától Norvégia ellen lépnek újra a pályára.

Roska Emese Boglárka Ez meleg lesz – szakadt ki a lányok többségéből a szkopjei Borisz Trajkovszki Sportcsarnokba lépve. Kétszeresen igazuk volt, hiszen a macedóniai hőség utat tört a terembe is, ráadásul a legerősebbnek vélt ellenfél, Dánia várt Hajdu János U17-es Európa-bajnokságon szereplő válogatottjára.
pasztor_mo_dan_schmidt_szilvia_szovre
pasztor_mo_dan_schmidt_szilvia_szovre
Ha elfogadjuk az orosz mester, az élőben meglehetősen mogorvának tetsző Vjacseszlav Kirilenko véleményét, az Európa-bajnoki címre esélyes gárdák közül ketten találkoznak a D csoport első meccsén. A szakember saját csapata mellett ugyanis – sorrendben – a dánokat, svédeket és a magyarokat tartja a legerősebb csapatnak. A magyar játékosok is érezték a tétet, hiszen bár nem látszottak túl feszültnek, a csapatbuszon elmaradt a közös éneklés és a mobiltelefonon futó,  slágernek számító szókirakós játék. Mindenki zenét hallgatva, vagy csendben, magába mélyedve készült élete első világversenymeccsére. Pásztor Noémi speciel rosszul volt az éjjel, alig evett valamit a napközben – ő így hangolt a mérkőzésre. Aztán hat perc alatt négyszer is betalált. Mi lett volna, ha teljesen egészséges? Ahányszor megkapta a labdát, a dánok szaladhattak a középkezdéshez. A félidő nem a védekezésről szólt, gyors egymásutánban potyogtak a gólok, Pásztor mellett Klujber Katrin, Hornyák Bernadett, Giricz Laura és Háfra Noémi volt elemében. A magyar lányok szinte végig két-három góllal vezettek, de a szünet előtt kevéssel kettős emberhátrányba kerültek, s a kereken hét főt számláló, azonban hangos és rendkívül lelkes magyar szurkolócsapat nagy bánatára a dánok felzárkóztak, s néhány másodperccel a pihenőt jelző sípszó előtt egyenlítettek (17-17). Remekül indult a második játékrész, hiszen Háfra, Lakatos Rita, Hornyák és Pásztor főszereplésével négygólos magyar vezetés alakult ki, csakhogy a rivális nem szakadt le. Folyamatosan közelített, a 48. percben pedig – a meccsen először – a vezetést is átvette. Attól kezdve kissé szétesett a magyar csapat játéka, a hajrá pedig az ellenfélnek sikerült jobban, így 33-30-as vereség lett a vége. Hajdu János szövetségi edző: – Sajnálom, hogy nem sikerült meglepetést szereznünk. A dánok jobban játszottak, jobban forgatták a csapatukat. A második félidő közepéig volt esélyünk a sikerre, de négygólos előnyben olyan elemi hibákat követtünk el, amilyeneket ezen a szinten nem lehet büntetlenül. Nehéz lesz a norvégok ellen, hiszen azon a meccsen múlik a továbbjutásunk. Lakatos Rita: – Nagyon jól indult a meccs, remekül játszottunk, igaz, a védekezéssel már akkor is akadtak gondjaink. A második félidő közepén nem bírtuk el a nyomást, ahogyan zárkóztak a dánok. Végig bíztunk a győzelemben, de nem szabad elkeserednünk, a mezőny egyik legjobb csapatát fogtuk ki az első meccsre. Most már minden erőnkkel arra koncentrálunk, hogy a norvégok és a szlovákok ellen nyerjünk.

LEÁNY U 17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZKOPJE D-csoport, 1. forduló DÁNIA–MAGYARORSZÁG 33-30 (17-17) Játékvezetők: Krkacsev, Kolevszki (macedónok) DÁNIA: Bendtsen, Bruus, Christiansen, Dahl 4, Hagesoe 4, Hansen 7, Jensen 2, Jörgensen 3, Lundgreen 3, Miling, Nielse Filtenborg, Olsen, Sörensen, Stougaard 4, Svarre, Thomsen 6. Szövetségi edző: Heine Eriksen MAGYARORSZÁG: Abuczki, Hlogyik, Suba (kapusok), Fodor 2, Giricz 2, Háfra 6, Hornyák 3, Hudák, Klujber 4, Kuczora 1, Kuti, Lakatos 6, Pacsirta, Pásztor 6, Sallai, Szabó. Szövetségi edző: Hajdu János Kiállítások: 14, ill. 10 perc Hétméteresek: 3/2, ill 5/3 ♦♦♦♦ A csoport másik meccsén: Norvégia-Szlovákia 35-27 A csoport állása: 1. Norvégia 2 pont (35-27), 2. Dánia 2 (33-30), 3. Magyarország 0 (30-33), 4. Szlovákia 0 (27-35).