UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-10-22 18:06

APOEL után, Celtic előtt

A ciprusi APOEL 6-1-es kiütése ellenére a Puskás Akadémia U19-es csapatának vezetőedzője, Komjáti András tisztában vele: az igazi erőpróba még csak most következik az ifjúsági Bajnokok Ligájában. A skót Celtic az ellenfél a második fordulóban.

Nagy-Pál Tamás Jó eredménynek tűnt a Cipruson elért 3-3 a Puskás Akadémiának az ifjúsági Bajnokok Ligája bajnoki ágának első fordulójában, de azért a magyar futball elmúlt időszakán mutatott eredményeinek köszönhetően a fiúk nem várhatták hátradőlve a visszavágót. A 90 perc eltelte után azonban mindenki megnyugodhatott kissé: a ciprusi labdarúgás – az utánpótlásban – még nem ment el mellettünk.
SONY DSC
SONY DSC
A felcsúti gárda ugyanis 6-1-es győzelmet aratott az APOEL ellen, és bár a második félidőt gyakorlatilag emberelőnyben játszotta végig, egyenlő létszám mellett is egyértelműen látszott, hogy melyik a jobb csapat. Mert bár váratlan távoli bombával még a vendégek szereztek vezetést, a magyar fiatalok szemre is tetszetős támadásokat vezetve még a szünet előtt fordítani tudtak. „Bár ilyen különbségre azért nem számíthattunk, az első mérkőzés alapján magabiztosan vártuk a visszavágót – értékelt Komjáti András vezetőedző. – Az elején mégis ránk ijesztett az ellenfél. Fontos volt, hogy gyorsan egyenlítsünk, és sikerült is. Az ellenfél kapusa a második játékrész elején gyerekes hibát követett el, így nem volt kérdéses a végkimenetel, de ez már legyen az ő bajuk.” Az első mérkőzésen duplázó és a visszavágón is gólt szerző, de még inkább remek indításaival kitűnő Óvári Zsolt szerint az volt a titok, hogy bár valóban megijedtek kicsit a ciprusiak góljától, gyorsan meg tudtak nyugodni, és ugyanazt játszották tovább, amit előzetesen elterveztek. „A szünet után pedig újult erővel mentünk ki a pályára, és össze is jött a fölényes győzelem. Nagyon boldogok vagyunk.” Bár valóban örömteli, hogy öt góllal sikerült felülmúlni azt a ciprusi gárdát, melynek felnőtt csapata már-már rendszeres BL-résztvevőnek számít, az igazi értékmérő azonban a következő forduló lesz, hiszen a skót Celtic az ellenfél, amely 5-0-ra nyert idegenben a Helsinki ellen (így a visszavágón már az 1-1-es döntetlen is bőven belefért). „Szerintem mindenki láthatta, mennyire motiváltak voltak a fiúk a pályán – mondta Komjáti. – Márpedig ahhoz, hogy ez a korosztály előbbre lépjen, ez a fajta elszántság is elengedhetetlen. Ennek ellenére pontosan tudom, hogy nem szabad túlértékelni az eredményt. A meccs után még örvendeztünk, most már azonban várjuk a nagyon erős Celticet. Az mutatja meg valójában, hol is tartunk.” A következő forduló már csak azért is nehezebb lesz, mert a Puskás kezd itthon (november 3-án vagy 4-én), és a visszavágót rendezik Skóciában. Ellenben, ha megnyeri a párharcot, akkor biztosan megéri a futballtavaszt – ami az elmúlt harminc évben egyetlen magyar csapatnak sikerült, még 2004-ben a Debrecennek az azóta már megszűnt (illetve Európa Ligává alakult) UEFA-kupában.