UtánpótlásSport Kajak-kenu: öt magyar arany pénteken a plovdivi korosztályos vb-n
2024. július 20.
  • instagram
Junior férfi kézilabda Európa-bajnokság, Szlovénia
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2016-02-27 19:41

Majornak tisztelegj!

Két érmet hozott a junioroknak a 10 méteres sportlövő Európa-bajnokság zárónapja Győrben: Major Veronika esélyeshez méltón nyert a futócéllövők 40 méteres számában, míg a leánycsapat bronzérmes lett.

reb Az ellenfelek és a szurkolók egyaránt tudják, ha a BEFAG Keszthely versenyzője, Major Veronika kezébe veszi a fegyvert, a riválisok szinte le is tehetik. Az immár az olimpiai légpisztolyos számban is remeklő sportlövő ugyanis rendre kiemelkedően teljesít, szombaton arany- és bronzéremmel zárta a győri 10 méteres Európa-bajnokságot.
major_veronika_granada
major_veronika_granada
A futócéllövők 40 vegyes számban kétség sem fért a sikeréhez: a világ- és Európa-bajnok Major nagy fölénnyel előzte meg az örmény Lilit Mkrtcsjant és az ukrán Julija Timoskót. Köszönhetően jó teljesítményének a Csányi Borbálával és Békevári Lillával felálló csapat a dobogó harmadik fokára léphetett fel. „A plzeňi Grand Prix-versenyen már kipróbáltuk, milyen amikor Veronika másfél nap alatt kilencszer áll a lőállásba – árul el kulisszatitkokat az edzője, Keczeli Zoltán. – Tíz lett volna az, csak párhuzamosan zajlottak a versenyek, ezért egyről le kellett mondanunk. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy alaposan felkészültünk az Európa-bajnokság terhelésére. Persze, ő is ember, elfáradt, de jól bírta az erőpróbát.“ Hogy mennyire, azt jelzi: a keszthelyi versenyző öt éremmel (a felsoroltakon kívül futócél 20+20 vegyes egyéni és csapat: bronz, pisztoly vegyes csapat: arany) zárt, s ezen felül értékes egyéni ötödik helyezéssel a pisztolyosok között. A parádés teljesítmény ellenére a mester nem áradozott a tanítványról: „Az a gonosz feladatom, hogy állandóan elégedetlen legyek. Azaz, amíg Veronika nem lő új világ- vagy Európa-csúcsot, addig nincs miért különösebben ünnepelni. Mi, sportlövők, egyébként sem szoktunk túlzásba esni. Este, a banketten persze koccintunk, és néhány percig örülünk, de aztán következő feladatokkal foglalkozunk.“ A futócéllövő fiúk a mezőny második felében zártak, de Keczeli elmondta: nagyon fiatalok kaptak lehetőséget, akiknek elsősorban a tapasztalatszerzés volt cél. Az edző hozzátette: példátlan módon 2018-ban ismét Magyarország, Budapest lesz a kontinensviadal házigazdája. Azaz az ifjak megtapasztalhatták, milyen kitűnően szervezett Eb-n részt venni, s az élmény lehet a mézesmadzag előttük, hogy két év múlva már a korosztályba beleerősödve érmesek lehessenek. Az eredményeket ITT találja. A szerdai versenynapról ITT, a csütörtökiről pedig ITT írtunk.