UtánpótlásSport
2024. július 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2016-03-03 14:01

Péni-érem Bangkokban

Életében először szerzett érmet felnőtt Világ Kupa-versenyen a 19 éves Péni István, aki harmadik lett a légpuskások között Bangkokban. Az UTE 19 éves sportolója még két számban érdekelt a thaiföldi viadalon.

UP-info „Egyrészt szerettem volna gyakorolni, milyen versenyezni teher és tét alatt, hiszen a juniorok között esélyesnek számítottam. Másrészt, köszönhetően annak, hogy a juniorok között indulok, hamarabb utazhatok el a bangkoki felnőtt Világ Kupa-versenyre, így nyerek néhány napot az ellenfelekkel szemben az akklimatizálódásra" – nyilatkozta néhány perccel az egyéniben szerzett ezüstérmet követően Péni István a 10 méteres győri sportlövő Európa-bajnokságon. S milyen jól taktikázott az UTE versenyzője!
A sportlövészet külön kategória, amelyben a versenyzőnek kizárólag saját magától függ a teljesítménye. Fotó: Szalmás Péter/MOB
A sportlövészet külön kategória, amelyben a versenyzőnek kizárólag saját magától függ a teljesítménye. Fotó: Szalmás Péter/MOB
Valóban hamarabb utazott Bangkokba, és a jelek szerint csakugyan előnyre tett szert az akklimatizációban. Ott aztán a hatvan lövéses alapversenyben (a már riói kvótával rendelkező, 19 éves) Péni István 630,8 kört lőtt, amely új junior Európa-csúcsot jelent, így az ötven fős mezőnyben másodikként jutott a nyolcas fináléba. A kieséses rendszerű döntőben (nyolc lövést követően búcsúzik az első lövő, majd kétlövésenként újabb) kiegyensúlyozottan szerepelt, végig az első három között volt. A múlt héten két arany- és egy ezüstérmet szerző versenyző így mindössze egy tizeddel maradt el a második helyezett, kínai Cao Ju-fejtől. A VK-t a világbajnoki címvédő kínai Hao-zsan nyerte meg, aki az alapversenyben és a döntőben is fantasztikusan célzott (632,2, illetve 209,8 kört lőtt). A thaiföldi viadalon a légpuskások között negyedik Sidi Péter mellett Péni is indul szombaton, a kisöbű szabadpuska fekvő, kedden pedig a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számban.