UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2016-03-16 22:09

Kezdésnek zárás

Nem mutathatja be kűrjét Böröcz Máté a műkorcsolyázók és jégtáncosok debreceni junior-világbajnokságán, hiszen a magyar induló 37,16-os pontszámmal az utolsó helyen végzett. A férfiaknál orosz induló, a párosok között cseh duó vezet.

reb A műkorcsolyázók páros és az egyéni férfiversenyével kezdetét vette a junior-világbajnokság Debrecenben. A színes-látványos megnyitót élvezettel nézhette mindenki, de nem lelte hasonló örömét az egyetlen szerdai magyar érdekelt, Böröcz Máté produkciójában. Előzetesen minden szakember elmondta, dőreség lenne arról beszélni, hogy a rutintalan versenyző a 24 közé juthat, azaz bemutathatja a kűrjét.
borocz_mate01
borocz_mate01
Ettől ténylegesen igen távol állt Böröcz, hiszen a visszalépő német Catalin Dimitrescut leszámítva senkit sem tudott megelőzni a 37,16 pontot érő rövidprogrammal – amely egyébként élete egyik legjobb eredménye, ezért tehát dicséret illeti. A 24. helyezett grúz Irakli Majszuradze 56,87-es pontszámot kapott, míg a rövidprogramot követően vezető orosz Dmitrij Alijev 80,74 egységgel várja a folytatást. Az ifjúsági olimpiai harmadik sportoló honfitársa, Alekszandr Szamarin (80,31) és a lett Deniss Vasiljevs (78,78) követi. A műkorcsolyázók között nem suhant a jégre magyar pár, a 15 kettőst felvonultató mezőnyben a cseh Anna Dušková, Martin Bidar duó áll az élen (64,71). Tőlük már most alaposan leszakadt az Anasztaszija Misina, Vlagyiszlav Mirzojev orosz (59,50) és Renata Oganeszjan, Mark Bardej (59,30) ukrán kettős. Csütörtökön a jégtáncosok rövid tánca és a párosok kűrje következik.