UtánpótlásSport
2024. április 12.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság, Porec (Horvátország) Kadét- és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-04-10 20:58

Fölényes kupasiker

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia nyerte az U16-os European Rookie Cup-ot. A zágrábi négyes döntőben a fehérváriak az utolsó mérkőzésen tíz góllal győzték le az UTE-t. A MAC Budapest vereséget szenvedett a Villachtól.

Pusztai Viola Azért nem mindenki vállalta be, hogy hidrogénszőkére festesse a haját, legalábbis erről árulkodnak az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U16-os csapatáról, az European Rookie Cup zágrábi négyes döntője után készült képek. Pedig immár évek óta hagyomány Székesfehérváron, hogy a serdülőbajnokság megnyerése után drasztikus változáson esnek át a hajkoronák.
A fehérváriak újabb győzelmet ünnepelhettek
A fehérváriak újabb győzelmet ünnepelhettek
A tornagyőzelmek megünneplésére egyelőre nincsenek rituáléik, de ha a jövőben is hasonló sikereket ér el a gárda – már az idősebbek között –, mint az idei szezonban, akkor muszáj lesz tenni valamit. Merthogy a veretlenül megnyert bajnoki cím után a European Rookie Cup trófeája is a fehérváriaké lett. Méghozzá csont nélkül. – A szezon utolsó három meccsére még mindenkinek össze kellett szednie magát, ami fizikálisan sikerült, de fejben az első két mérkőzésen a MAC Budapest és az osztrák Villach ellen kevésbé – magyarázza a csapatkapitány, Vértes Nátán. – Az utolsó, UTE elleni összecsapáson a csapat már az igazi arcát mutatta, és úgy játszottunk, ahogy tudunk, és ahogy elvárjuk magunktól. A formajavulásnak a lilák látták igencsak nagy kárát, ugyanis Faragó Gyula együttese 11-1-es vereséget mért rájuk az utolsó fordulóban. Az első harmad után 3-0-ra vezetett, s bár a másodikban az UTE is szerzett gólt, amellett hatot kapott, így már akkor 9-1-es hátrányban volt. Az utolsó játékrészben még kétszer vonulhattak középre, így alakult ki a tízgólos fehérvári győzelem, amely egyben a tornagyőzelmet is jelentette.
Vértes Nátán lett a torna MVP-je
Vértes Nátán lett a torna MVP-je
– Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy a bajnokság megnyerése után még rá tudtunk tenni egy lapáttal, és ezt a győzelmet is hibátlan mérleggel húztuk be – mondja Vértes. – Ez méltó lezárása annak az öt évnek, amit csapatként Kercsó Árpád, Faragó Gyula és Láday András keze alatt töltöttünk. Már jöhet az ünneplés, kis pihenőt követően pedig a nyári felkészülés, amely alatt úgy dolgozunk, hogy a következő szezonban is hasonló sikerekben legyen részünk. Az Ifj. Ocskay Akadémia mögött körbeverték egymást a csapatok, és abból az UTE jött ki a legrosszabbul: a negyedik helyen végzett. A MAC Budapest az utolsó meccsén kikapott a Villachtól 8-5-re, de jobb gólkülönbségének köszönhetően megtartotta második helyét, míg az osztrákoknak a harmadik jutott. A torna végén a játékosok különdíjakban is részesültek. Mindegyik csapatból megválasztották a legjobbakat: a fehérváriak közül Kovács Alex, a MAC-ból Csicsák Erik, az UTE-ból Blazsej Krisztián érdemelte ki a címet. A legjobb kapus a lilákat erősítő Márkus Levente lett, a legjobb hátvédnek a MAC-os Tornyai Mátyást látták, a legjobb csatár a Villach együtteséből került ki. Az MVP-nek Vértes Nátánt választották.

EUROPEAN ROOKIE CUP, U16-OS NEMZETKÖZI TORNA, NÉGYES DÖNTŐ, ZÁGRÁB Pénteki eredmények: Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia–MAC Budapest 6-2, UTE–Villach (osztrák) 4-2 Szombati eredmények: Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia–Villach (osztrák) 6-4, UTE–MAC Budapest 1-6 Vasárnapi eredmények: MAC Budapest–Villach (osztrák) 5-8, Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia–UTE 11-1 A torna végeredménye: 1. Ifj. Ocskay Gábor JA 9 pont, 2. MAC Budapest 3, 3. Villach 3, 4. UTE 3