UtánpótlásSport
2023. december 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-05-01 09:47

Nekik nyolc

A kiemelt kadet-leánybajnokságban véget ért a keresztjáték, eldőlt, melyik nyolc csapat jutott az országos döntőbe. Az alsóházi rájátszásból egy tudta a fináléba verekedni magát.

Lakner Gábor A kiemelt leány-kadetbajnokságban is eldőlt, melyik nyolc csapat szerepelhet az országos döntőben. A keresztjáték során a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia és a DVTK-ÉLKSK csatlakozott a résztvevőkhöz. A felsőházi rájátszásban hat együttes már korábban biztosította a helyét a fináléban. A Csata DSE magabiztosan menetelve nyerte meg a rájátszást, a csapat egyetlen vereségét az utolsó, tét nélküli mérkőzésén szenvedte el, Sopronban. A Soproni Darazsak Akadémia 77-59-re győzött a vezére, Lelik Réka nélkül kiálló vendégek ellen. DSC_0097A soproniak így is csak a harmadik helyre futottak be, ugyanis eggyel több vereséget könyveltek el, mint a második helyet megszerző Vasas Akadémia. Ez a három együttes egyértelműen kiemelkedett a mezőnyből az egész bajnokság során, így meglepő lenne, ha nem köztük dőlne el a bajnoki cím sorsa. A Kosárlabda Akadémia Pécs és a BEAC-Újbuda együttese öt-öt győzelemmel biztosította helyét a nyolcas döntőben, ahová az egymás elleni összevetésben a Szolnoki Sportcentrum jutott be egyenes ágon a két, egyaránt négy sikert jegyző csapat közül. A Kecskeméti Kosárlabda Akadémiára így keresztjáték várt, amelyet kettős győzelemmel abszolvált, így végül a kiskunságiak is pályára léphetnek az országos döntőben. A Szeged KE ellen idegenben 74-66-ra, a visszavágón 73-53-ra diadalmaskodtak. A felsőházi rájátszás utolsó helyezettje, a Török Flóris-Törekvés SE ugyanakkor elbukott a keresztjátékban, az alsóházi rájátszás legjobbja, a DVTK-ÉLKSK kettős győzelemmel lépett tovább ellenfelén. A miskolciak mindkét mérkőzésen nagy küzdelemben kerekedtek felül: a hazai, 55-45-ös győzelem után idegenben mindössze két ponttal, 47-45-re bizonyultak jobbnak.

A döntőbe jutott csapatok Csata DSE, Vasas Akadémia, Soproni Darazsak Akadémia, Kosárlabda Akadémia Pécs, BEAC-Újbuda, Szolnoki Sportcentrum, Kecskeméti Kosárlabda Akadémia, DVTK-ÉLKSK