UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2016-05-21 11:57

Balatoni vívósiker

Kiemelkedő áprilisi teljesítményének köszönhetően a SZ-L Bau Balaton Vívóklub a nyerte a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat, és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A közönségdíj és azzal járó százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány ugyancsak a tapolcai vívóké lett.

Munkatársunktól A tavasz első hónapjai évek óta a magyar kadet- és juniorvívók sikereiről szólnak,  menetrendszerűen vívóklubok, -szakosztályok érdemlik ki Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat az év ezen időszakában. 2014-ben a BVSC-Zugló és a PTE-PEAC, 2015-ben a OMS-Tata Iron Trade Vívó SE és a Vasas SC részesült az elismerésben, míg 2016-ban a BVSC-Zugló márciusi sikere után áprilisban a SZ-L Bau Balaton Vívóklub vívta ki eredményeivel az elismerést.
Siklósi Gergely áprilisban junior vb-bronzérmet nyert egyéniben, míg csapatban ezüstérmes lett
Siklósi Gergely áprilisban junior vb-bronzérmet nyert egyéniben, míg csapatban ezüstérmes lett
A tapolcai vívóklub évek, évtizedek óta neveli a párbajtőrszakág válogatott versenyzőit. A Balaton-felvidékről indult a riói olimpiai kvótát szerző Boczkó Gábor és Rédli András, utóbbi jelenleg is a klub színeiben versenyez. Az egyesület vívói az utánpótlás-viadalokon rendszeresen nagy létszámmal és eredményesen szerepelnek. Az idei szezon különösen sok sikert hozott, a legnagyobbakat Siklósi Gergely szállította. Szalay Gyöngyi tanítványa azután, hogy a márciusi junior Európa-bajnokságon egyéniben és csapatban is aranyérmes lett, áprilisban a világbajnokságon folytatta az éremgyűjtést: egyéniben bronz, csapatban ezüst került a nyakába. De az elmúlt hónapban nemcsak a 18 éves párbajtőröző gyarapította a klub trófeáinak számát, hiszen a békéscsabai Olimpici-viadalon is többen dobogóra állhattak. A gyermekek mezőnyében Fekete Ádám, az újoncok között Kauker Dominik, a törpici-korosztályban Hubert Dániel, illetve Pátri Maja szerzett egyaránt bronzérmet. A kuratóriumnak a remek eredménysor ellenére nem volt egyszerű dönteni, hiszen a SZ-L Bau Balaton Vívóklub mellett az FTC tornászai, a KSI SE cselgáncsozói illetve öttusázói, valamint a Szegedi Vízisport Egyesület evezősei is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak áprilisban. A közönségdíjért és az azzal járó százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalványért az utolsó percekig hatalmas csata folyt az FTC tornászai és a tapolcai vívók között. Végül huszáros hajrával  a vívók győztek. Az év negyedik kiírására a hagyományoknak megfelelően számos jelölést adtak le sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők. A MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői alkotta kuratórium a teljesítmények alapján döntötte el, melyik öt műhely kerüljön a szavazólapra. A helyezésekről a közönség és a kuratórium közösen döntött. A részletes eredményeket ITT találja meg. A sorozat folytatódik, így a májusi teljesítmény alapján június 5-ig lehet leadni a jelölést az egyéni sportágakat képviselő szakosztályokra.