UtánpótlásSport
2024. május 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-05-28 09:04

Magyar „BL-döntő”

A világ szeme az esti, Real Madrid–Atlético Madrid BL-döntőn. A magyarok azonban nem csak valamelyik spanyol csapatnak szurkolhatnak ma Milánóban, ugyanis a Debreceni Labdarúgó Akadémia U15-ös együttese ugyanott szintén döntőt játszik. Madar Csaba fiai a Foci a barátságért-program utcai bajnokságának fináléjában szerepelnek.

UP-info A Milánó melletti Busto Arsizioban a BL-döntő felvezetéseként rendezik a Foci a barátságért program (F4F) utcai tornáját. Az elmúlt esztendő 24 csapata helyett idén már 32 együttes részvételével zajló küzdelemsorozatra Magyarországról a tavalyi U14-es bajnokcsapat kapott meghívást. A 32 helyett végül csak 31 gárda utazott el, a vietnámiak vízumproblémák miatt nem jutottak el Olaszországba. Ezt a debreceniek aligha bánták, hiszen a távol-keletieket az ő csoportjukba sorsolták. A magyar csapat annak ellenére, hogy így csak két csoportmérkőzést kellett játszania, nem kezdett biztatóan, 2-0-ra kikapott a Sparta Prahától. A lengyel Varsovia ellen ezért mindenképp nyernie kellett a továbbjutáshoz.
A Besiktas ellen Forrás: Football for Friendship facebook
A Besiktas ellen Forrás: Football for Friendship facebook
A debreceni fiatalok a tétnek megfelelően vetették magukat a meccsbe, és már az első támadásukból megszerezték a vezetést. A lengyelek később ugyan egyenlítettek, Bányász Alex és Szabó Árpád góljával végül magabiztos győzelmet aratott a Loki. Következett a török Besiktas elleni 1-0-s siker, hogy aztán a negyeddöntőben a mai nap egyik főszereplője, az Atlético Madrid állja a debreceniek útját. Hernádi Gergőék lehet, hogy látták a tavalyelőtti BL-finálét, amikor a Real Madrid Sergio Ramos góljával az utolsó utáni pillanatban egyenlített az Atlético ellen, mert szinte egy az egyben lemásolták az akkori történéseket. Vezetett a spanyol csapat 1-0-ra, Major Sámuel csapatkapitány egy perccel a rendes játékidő vége előtt azonban gólt szerzett, következhetett a hosszabbítás. a döntés pedig végül a hetesekre maradt. Kovács András kapus három madridi lövést is védett, a Loki készülhetett az elődöntőre.
A csapat Forrás: nso.hu
A csapat Forrás: nso.hu
A korábbiakhoz képest könnyed ujjgyakorlatnak bizonyult a döntőbe jutás, a holland Double Dutchees nem tartozott a torna legjobb csapatai közé. „Az Atlético elleni meccs volt a csúcs, csodálatosan küzdöttek a srácok. A legvégén a szerencse is kellett, hogy az elődöntőben a hollandok ellen játszhattunk. Nem lebecsülve őket, de játéktudásban elmaradtak az azt megelőző ellenfelektől. Ebben a szakaszban már minden csapat fáradt volt, de nekünk maradt erőnk”– nyilatkozta Madar Csaba vezetőedző az nso.hu-nak. A lányokat is soraikban tudó narancsmezeseket Major Sámuel, Bányász Alex és Hernádi Gergő góljával 3-1-re verték a debreceni akadémisták. és bejutottak a szombati fináléba. Az ellenfél a szlovén NK Maribor lesz a BL-döntő közelében, a szurkolói zóna központjában, a Sforzesco Castellóban. A tornán résztvevő, mintegy háromszáz ifjú focista esti programként a San Siro Stadionban nézheti végig a Bajnokok Ligája döntőjét.