UtánpótlásSport
2024. július 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2016-06-18 21:06

Érmek végszóra

Péni István egyéniben ezüstérmet szerzett, míg a Vas Péterrel és Pekler Zalánnal hármasban a dobogó legfelső fokára állhatott a 50 m-es puska három testhelyzetű számában a tallinni junior sportlövő Európa-bajnokság utolsó napján.

UP-info A riói olimpiára készülő Péni István néhány nappal ezelőtt már szerzett egyet a legfényesebb medáliából a tallinni junior sportlövő Európa-bajnokságon, a viadal zárásán pedig megízlelhette, mennyire édes a csapatsiker.
sportloveszet_csapatarany
sportloveszet_csapatarany
Az 50 m-es puska három testhelyzetű számát rendezték, amelynek már a kvalifikációjában érezhető volt, hogy nagy eredmények vannak készülőben. Kissné Oroszi Edit tanítványa amolyan „péniistvánosan” elsőként került a fináléba (1166), míg Vas Péter a 13. (1148), Pekler Zalán pedig a 15. helyen (1147) zárt. Ezzel pedig el is dőlt, hogy a magyar csapat a norvégot és a szlovákot megelőzve a dobogó legfelső fokára állhat. Péni kezében a döntőben ismét jól állt, pontosabban „sült” a fegyver, hiszen tartotta a frontot a végül győztesnek bizonyuló cseh Filip Nepejchallal, ám ezúttal az ezüstérem jutott neki. Szomorkodásra persze semmi ok, hiszen az UTE sportlövője lett az Európa-bajnokság legeredményesebb szereplője. Ami a többi magyart illeti, a leányok 50 m-es puska három testhelyzetű versenyében Gáspár Lalita a 43. (556), Toma Dorina az 55. (536) és Kozma Nikolett az 56. (533) lett a három híján hatvan főt számláló mezőnyben. A számot a holland Mandy Mulder nyerte meg (452,3) a norvég Jenny Vatne (449,3) és a német Anna-Lena Kinateder (438,2) előtt. Az összes eredményt itt érheti el.