UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2016-07-05 21:27

Ezüstnégyes

Ezüstérmet nyert a Dévay Zsombor, Lehmann Csongor, Putnóczki Dorka, Soós Fanni alkotta vegyes váltó a tiszaújvárosi ifjúsági triatlon Európa-bajnokságon. A fiatalok mindannyian elégedettek a második hellyel.

Pusztai Viola „Nagyon várom a váltóversenyt, amelyben úgy érzem, éremesélyesek vagyunk” – mondta Putnóczki Dorka a Tiszaújvárosban rendezett ifjúsági triatlon Európa-bajnokság egyéni versenyének végén, s bizony jók voltak a megérzései. Dévay Zsomborral, Soós Fannival és az egyéniben hozzá hasonlóan a negyedik helyen végzett Lehmann Csongorral vegyes váltóban felállhattak a dobogó második fokára. A viadalt Putnóczki kezdte, aki bár elégedetlen volt a rajtjával, végül másodikként jött ki a vízből, sőt, a kerékpározásnak az orosz ellenfelével szemben már 10-15 másodperces előnnyel vágott. Azt végig tartotta, a futásban azonban a mögötte lévő bolyból feljött az olasz és a dán is, akik az egyenesben lehajrázták, így a harmadik helyen adta át a stafétát Dévay Zsombornak.
Boldog ezüstérmesek (balról): Lehmann Csongor, Putnóczki Dorka, Soós Fanni, Dévay Zsombor Forrás: MTSZ
Boldog ezüstérmesek (balról): Lehmann Csongor, Putnóczki Dorka, Soós Fanni, Dévay Zsombor Forrás: MTSZ
– Úszásban egyből sikerült egy pozíciót javítanom – veszi át a szót Zsombor Dorkától az eredményhirdetés után. – Kerékpározásban az olasz versenyző előrement, mögötte néhányan összeálltunk bolyba. A futás elég kemény volt, az ellenfeleim nagyon megindultak, de a végén lehajráztam az olaszt, aki korábban megelőzött, s a második helyen váltottam. Soós Fanni ugrott harmadikként a vízbe, végig az élbollyal tartott úszásban és kerékpározásban, futásban pedig mindent kiadott magából, hogy az utolsó csapattag, Lehmann Csongor jó helyről folytathassa a versenyt. – Negyedik helyen kaptam meg a váltót, de nagyon jó úszással feljöttem a másodikra – mondja Csongor. – Bringán remekül dolgoztunk össze az élbolyban, megtartottuk az előnyünket a többiekkel szemben. A futás előtt az orosz srác eltávolodott tőlünk, az olasszal és a portugállal nem tudtuk utolérni, de hármunk közül én jöttem ki a legjobban, és másodikként hoztam be a váltót a célba. A fiatalok mindannyian boldogan vették át az ezüstérmet. Dorka szerint mindenki kihozta magából a maximumot, Zsombor annak örült, hogy az egyéniben elért hatodik hely mellett csapatban is kiváló eredménnyel zárt élete első világversenyén. Fanni a többiekkel ellentétben nem számított éremre, csak a tőle telhető legtöbbet akarta nyújtani a versenyen, így természetesen nagyon örül. Csongor ugyancsak az örömét fejezte ki, hogy olyan rangos viadalon, mint az Európa-bajnokság dobogóra állhattak, és kiemelte: a rengeteg szurkoló, aki nagy elánnal biztatta őket, sok energiát adott nekik. Az Európa-bajnokságot tehát Oroszország nyerte Magyarország és Olaszország előtt. Az európai vegyes váltók külön versenyében a Bukovszki Tündével felálló együttes a második lett. A részletes eredmények ITT elérhetők.