UtánpótlásSport
2024. július 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2016-07-21 09:27

Major harmadik vb-aranya

Immár háromszoros junior-világbajnoknak mondhatja magát Major Veronika, miután a futócéllövők Suhlban zajló vb-jén megnyerte a 10 méteres 20+20 lövéses versenyszámot.

reb Legkésőbb február óta tudjuk, hogy a 19 éves Major Veronika minden hangszeren játszik, hiszen a hazai rendezésű, győri Európa-bajnokságon légpisztolyban is kipróbálta magát, s Agárdy Vilmossal nyert is a vegyes csapatok viadalán, és egyéniben szintén remekelt.
major_veronika_suhl_elso
major_veronika_suhl_elso
Ezúttal azonban legkedvesebb számában, futócéllövészetben állt rajthoz a szakági világbajnokságon a fegyvergyártásáról méltán híres Suhlban (nemrég Péni István nyert ott junior Világ Kupa-viadalt). Nos, Major a hat napja tartó vb első magyar aranyát szerezte meg. A BEFAG Keszthely versenyzője 372 körrel már az alapversenyben is az élen végzett, s a fináléban, az úgynevezett medálmeccseken sem akadt jobb nála. Az elődöntőben az ukrán Julija Timoskón át vezetett az útja. A fináléban az erős ellenfélnek tartott kínai Ke Luqi várt rá, ám a távol-keleti rivális nem okozott gondot: 7-5-re verte, így a 2014-es granadai sikere után ismét világbajnoki címet ünnepelhetett, immár a harmadikat.