UtánpótlásSport
2024. július 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2016-08-14 20:23

Két körön múlt

Csupán két kör választotta el attól Péni Istvánt (19), hogy a döntőben szerepelhessen a riói olimpián, eredményével a 12. helyen zárt a férfi kisöbű sportpuska összetett versenyében.

UP-info Második, utolsó számában lépett a lőállásba az ifjúságiak között olimpiai bajnok Péni István. Az UTE 19 éves sportlövője hétfőn a 13. lett a 10 m légyfegyverben, ezúttal pedig a férfi kisöbű sportpuska összetett versenyében fogott fegyvert. A sorrendben térdelő, fekvő és álló szakaszból felépülő megméretésen Péni az első felvonásban rontott: 94-et lőtt, s bár rendre jobban célzott (98, 96, 100), a mezőny második feléből várta a folytatást.
peni_istvan_illyes_tibor_mti
peni_istvan_illyes_tibor_mti
A fekvő szakaszt újabb 100-assal kezdte, majd 98-at és két 99-et is lőtt, amivel a középmezőny tetejére ugrott. Az álló szakaszban is jól teljesített (97, 96, 98, 97), így az 1172-49x körös eredményével a 12. helyen zárt a selejtezőben – mindössze két körrel lemaradva a nyolcadik, még döntőbe jutást érő helyen végző olasz Niccolo Camprianitől. „A térdelő elején nem tudom, mi történt. Nagy volt a fegyver szórása, annak ellenére, hogy a kezem gyönyörűen beállt, a cső nem mozgott, az elsütés is jó volt. Valami technikai probléma lehetett – mondta az MTI-nek versenye elejéről Péni, hozzátéve, hogy a probléma később megszűnt, s az azt követő eredményekkel elégedett, fekvőben és állóban is jól ment. – Összességében elégedett vagyok, mindkét számomban a legjobb tizenöt között végeztem, ami óriási az első olimpiámon, főleg úgy, hogy tele a nagyon sűrű mezőny kiváló puskásokkal.” A számot az olasz Niccolo Campriani nyerte meg (458,8) az orosz Szergej Kamenszkij (458,5) és a 22. születésnapját öt nap múlva ünneplő francia Alexis Rayneuld (448,4) előtt. Győrik Csaba szövetségi kapitány dicsérte a tinédzsert, mondván: bár ezúttal lemaradt a fináléról, jól lőtt. Különösen méltatta a légpuskában elért 13. helyet: remeknek minősítette a szereplést, dacára annak, hogy Péni akkor nem lőtt jól, és a kezében volt a döntő.