UtánpótlásSport Egy nap az utánpótlásért címmel rendez konferenciát december 5-én szerkesztőségünk, jelentkezz most!
2023. december 1.
  • instagram
Junior ökölvívó-világbajnokság (Jereván, Örményország)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2016-09-13 23:16

Blokkokban blokkolt siker

A vívásban és a kombinált számban is sokat „hagyott” a magyar fiúpáros egy-egy tagja a kairói junior öttusa-világbajnokságon, így a Bruckmann Gergő, Tomaschof Soma kettős nagy csatában a hetedik helyre szorult. A győzelem Oroszországé lett.

reb „Jól, sajnos” – jelezte szomorúan Kállai Ákos utánpótlás-kapitány, hogy a helyes eredményt láttunk a listában, s a Bruckmann Gergő, Tomaschof Soma magyar fiúváltó valóban a hetedik helyen végzett a kairói junior-világbajnokságon. Kevésen múlt a hatodik, hiszen a fehérorosz kettős azonos pontszámot ért el, ám valamivel mégis előbb ért a célba, így előbbre végzett. Nem mintha a hatodik hely bárkit is vigasztalt volna, maga Kállai sem említette meg a pontazonosságot. Sokkal inkább két, végzetesnek bizonyuló kihagyásról beszélt.
tomaschof_soma_mosz
tomaschof_soma_mosz
„Jól úsztunk, jól lovagoltunk, csak hát ugye van az a bizonyos vívás… Soma nagyszerűen szerepelt a páston, addig minden rendben is volt. Csakhogy Bruki plusz kettőről, 5-3-as mérleg után egyszerűen fonalat vesztett. Vagyis, pontosabb talán, hogy totális filmszakadás állt be. Mondhattunk bármit, nem ment neki, s onnan kezdve egyszer nyert, és nyolcszor kikapott.” A blokk ellenére sem úszott el még ekkor a hajó, a kombinált számnak, a futásnak és a lövészetnek a helyzethez mérten jó pozícióból vágtak neki, a rajt akár az érmet is sejttette. Ezúttal Bruckmann-nak ment jól a versenyzés, csakhogy előtte Tomaschofnál jött el a nem eléggé rövid zárlat. S itt visszaadnánk Kállainak a szót. „Somának eleve sem erőssége a lövészet, ráadásul amikor húsz perccel a verseny rajtja előtt gyakorolni kezdett volna a táblánál, kiderült, hogy gond van a fegyverrel, végül kölcsönpisztollyal lőtt. Reménykedtem benne, hogy a szélsőséges helyzet nem megzavarja, inkább pozitív irányba befolyásolja, s mindez teljesülni látszott, amikor tíz másodperc alatt végzett az első lőállásban. Csakhogy a második sorozatban hiába jutott el négy találatig két hibával, attól kezdve leblokkolt. Negyvennégy másodperc kellett ahhoz, hogy teljesítse a feladatot… Erre nincs magyarázat.” Szóval, hiába ment Bruckmannak a kombinált, a páros eredménye a hetedik helyre volt elég. A vb-t egyébként az orosz staféta nyerte meg a dél-koreaiak és az olaszok előtt. Kállai eldöntötte az eddig függőben lévő kérdést: a fiúcsapatot a Farkas Martin, Regős Gergely, Strobl Krisztián hármas alkotja. Előbb azonban szerdán a lányok selejtezőjével folytatódik a viadal. Korábbi anyagunk a vb-ről: előzetes, leányváltó (első nap)

JUNIOR ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG, KAIRÓ Fiúváltó. 1. Oroszország (Baranov, Lifanov) 1526, 2. Koreai Köztársaság (Dzsan, Li) 1509, 3. Olaszország (Micozzi, Colasanti) 1495, ... 7. Magyarország (Bruckmann Gergő, Tomaschof Soma) 1467