UtánpótlásSport
2023. december 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2016-09-16 21:44

Kivívott ezüst

Megszerezte az első érmet a magyar küldöttségnek a leánycsapat a Kairóban zajló junior öttusa-világbajnokságon: a Boros Alexandra, Simon Sarolta, Zs. Tóth Anna trió a dobogó második fokára léphetett fel, míg Simon egészségügyi problémákkal is dacolva lett ötödik.

reb Az álmoskönyvek szerint sem jó jel, ha az egyik esélyes versenyző éjnek évadán azzal ébreszti a szövetségi kapitányt, hogy ő bizony rosszul van. Márpedig Simon Sarolta azért kopogtatta fel az egyébként az egyik edzőkollégával együtt némi megfázással küzdő Kállai Ákost a kairói junior öttusa-világbajnokságon, mert nem érezte jól magát: összeszedhetett kisebb fertőzést, mert az ideálisnál többször látogatja a mosdót.
csapat_ottusa
csapat_ottusa
Némi gyógyszerrel igyekeztek hirtelen segíteni a helyzeten, de még reggel is elég gyengének látszott a leány. Ahogy azonban Kállai mondta, a nap előrehaladtával egyre inkább maga mögött hagyta a bajokat, s remekül teljesített. A medencében még nem ment igazán, ám a vívást 27-8-as mutatóval megnyerte. A lovaglásban kimondottan nehéz lóval ért el 293 pontot, a kombináltban pedig negyedikként jött ki az utolsó lőállásból, ám a végén lehajrázták, s ötödik lett (1295). Zs. Tóth Anna úszásban és vívásban is jól szerepelt, s a másik két számban is átlagos teljesítményt hozott, így a 13. hely lett az övé (1243). A harmadik magyar lány, Boros Alexandra nem a legjobbját nyújtotta a vízben és a páston, s érdemben a befejező számban sem sikerült előre lépni, így a 26. pozícióban végzett (1191). Összesítésben a trió produkciója azonban a dobogó második fokát érte a csapatversenyben, így a lányok megszerezték a küldöttség első érmét Egyiptom fővárosában. „Magunkhoz képest jól vívtunk, Simon Saci pedig egészen kiválóan – adott helyzetjelentést Kállai Ákos utánpótlás-kapitány. – Tüzesek voltak a lányok, végig harcban álltak az aranyéremért. Sacit az utolsó métereken gyanúsan jól futó litván lány hajrázta le, de azt követően, hogy egész éjjel alig aludt és rosszul volt, igazán szép teljesítmény az egyéni ötödik hely. Igaz, úszásban változtatni kell, ráadásul abban még viszonylag könnyen is lehet előre lépni, és azt Sacinak muszáj is megtennie. Szandi lovaglását sajnálom, mert ha a pálya közepét azzal a jó lendülettel csinálja végig, ahogyan az elejét és a végét, a csapatban értékes pontokkal gazdagodott volna. Összességében örömmel zárjuk a napot, szépen csillog az ezüstérem.” Szombaton a fiúk döntőjét rendezik Kairóban, három magyar érdekelttel (Regős Gergely, Strobl Krisztián, Tomaschof Soma), ám a csapat Farkas Martin távollétében csonka lesz. Korábbi anyagunk a vb-ről: előzetes, leányváltó (első nap), fiúváltó (második nap), leányok selejtezője (harmadik nap), fiúk selejtezője (negyedik nap)

JUNIOR ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG, KAIRÓ Leánydöntő. Egyéni. 1. Kim Szun-vu (Koreai Köztársaság) 1315 pont, 2. Francesca Tognetti (Olaszország) 1308, 3. Szofija Szerkina (Oroszország) 1302, ...5. Simon Sarolta 1295, ...13. Zs. Tóth Anna 1243, ...26. Boros Alexandra 1191. Csapat. 1. Olaszország (Aurora Tognetti, Irene Prompolini, Francesca Tognetti) 3786, 2. Magyarország (Boros Alexandra, Simon Sarolta, Zs. Tóth Anna) 3729, 3. Németország (Matthes, Landrehr, Bettinelli) 3668