UtánpótlásSport
2023. december 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2016-09-17 20:36

Soma ötödik lett

A lovaglás megszórta a mezőnyt, és benne a magyarokat is a kairói junior öttusa-világbajnokságon, végül Tomaschof Soma elképesztő befejező számmal az ötödik helyen zárt.

reb Azt leszámítva, hogy az egyik edző vakbélgyanús tünetekkel került kórházba (végül kiengedték, mert vélhetően mégsem a sejtett probléma áll a háttérben, talán már nem lesz gond a hazajövetelig), Regős Gergely, Strobl Krisztián és Tomaschos Soma nyugodtan készülhetett a kairói junior öttusa-világbajnokság döntőjére. Hogy aztán a versenynap a várakozásokat felülmúlóan kacifántossá váljon.
tomaschof_soma_mosz002
tomaschof_soma_mosz002
Az uszodában még csendesen kezdődött a verseny. Tomaschof Soma már a kezdéskor megmutatta, hogy jó napja lehet: a selejtezőben tempózottnál erősebb időt úszott. A páston pozitív mérleggel zárt, a lovaglásban a 12. lett, így a középmezőnyből vágott a kombinált számnak. „Az első lőállásból kijőve mintha más dimenzióba került volna, tőle szokatlanul jól lőtt – örvendett Kállai Ákos utánpótlás-kapitány. – Egyre csak lépett előre, s a végén már a pontszerző helyért futott. Az ötödik hely több mint dicséretes." Tomaschof produkciójával azonban el is fogytak a pozitívumok a mai napra: Regős Gergelynek nem sikerült fényesen a vívás, s bár Strobl Krisztián a selejtezőbeli katasztrofális (a szakember használta a jelzőt) szerepléshez képest jobb volt, azért a 15-20-as mutató nem mutogatnivaló. „Átbeszéltük, jó mentalistással vívott, ám a végére elfáradt.” A lovaglással a teljes mezőny megszenvedett, hiszen – miként azt a kapitány teljes joggal a szervezők terhére írta – elfáradtak a lovak, így több is lógatta a lábát, verte az akadályokat. Regős le is esett a sajátjáról, így nem maradt reménye a kombináltra. Ennek megfelelően motivációja sem… Ő összesítésben az utolsó, 36. helyen zárt, míg Strobl Krisztián a 24. helyen végzett. Mivel a csapat harmadik tagja, Farkas Martin nem jutott döntőbe, az egység nem volt érdekelt, de Farkas selejtezős, illetve Regős és Strobl döntőbeli eredményét összeadva kilencedik lett a magyar hármas. „Örömteli, hogy mindkét nemben van versenyzőnk, aki képes éremért harcolni. Most nem sikerült megszerezni a medált, de bármikor a dobogóra érhetnek. A sűrű mezőnyben Krisztiánnak és Redzsinek nem volt esélye érdemben előrelépni, Soma viszont fantasztikusan kombizott." Vasárnap a mix váltók versenyével zárul a világbajnokság, amelyen magyar részről a Zs. Tóth Anna, Bruckmann Gergő páros indul. A részletes eredményeket itt éri el. Korábbi anyagunk a vb-ről: előzetes, leányváltó (első nap), fiúváltó (második nap), leányok selejtezője (harmadik nap), fiúk selejtezője (negyedik nap), leánydöntő (ötödik nap)

JUNIOR ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG, KAIRÓ Fiúdöntő. Egyéni. Charles Fernandez (Guatemala) 1429, 2. Jun Vung-tae (Koreai Köztársaság) 1418, 3. Alekszandr Lifanov (Oroszország) 1411, ...5. Tomaschof Soma 1402, ...24. Strobl Krisztián 1333, ...36. Regős Gergely 1003. Csapat. 1. Oroszország (Vjacseszlav Bardisev, Alekszandr Lifanov, Danyiil Glavacskih) 4082, 2. Olaszország (Colasanti, Micozzi, Cicnelli) 4076, 3. Koreai Köztársaság (Li Dzsi-hun, Jun Vung-tae, Szeo Csang-van) 3977, ... 9. Magyarország (Strobl, Regős, Farkas)