UtánpótlásSport
2024. április 12.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság, Porec (Horvátország) Kadét- és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-11-09 11:22

Kőbányai EYBL-torna

A Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia látja vendégül a fiú Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga U14-es korosztályának B csoportját. A rangos nemzetközi megméretésen két német sztárcsapat, az Alba Berlin és a Bayern München utánpótlása is megmutatja magát.

L. G. Újabb fiútornát rendeznek Magyarországon az Európa Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL). Ezúttal a fővárosi Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia látja vendégül az U14-es korosztály B csoportját csütörtöktől vasárnapig. A vendéglátókon kívül még egy magyar csapat szerepel a megméretésen, a Szolnoki Sportiskola fiataljai is bemutatkozhatnak a nemzetközi porondon. A magyar csapatok mellett két-két német és szlovák együttes – az Alba Berlin és Bayern München, illetve a B4SA Inter Bratislava és az SBK Junior Levice –, valamint a lengyel Gortat BS Cracovia, a cseh USK Praha és a szerb KK Mladoszt Zemun lép parkettára Kőbányán.
Zsíros U14 EYBL
Zsíros U14 EYBL
A Zsíros Akadémia együttese jó formában várja az EYBL-tornát, hiszen a serdülőbajnokság alapszakaszának harmadik fordulójában nagy küzdelemben előbb a MAFC-ot, majd a Vasas Akadémiát is legyőzte. Vasárnap a Budapest-bajnokságban is bemutatkozott a csapat, és 104-41-re kiütötte a Kiss Lenke Kosársulit. A Szolnoki Sportcentrum a serdülőbajnokságban szintén két sikerrel hangolt, ha szűken is, de legyőzte a Félegyházi TSI és a Nagykőrösi Sólymok gárdáját is. A nyitómérkőzést a házigazda játssza a krakkóiakkal csütörtökön 16 órától, a program pénteken és szombaton 9.30 órakor, míg vasárnap 9 órakor kezdődik. A torna zárásaként vasárnap 17 órakor a két magyar résztvevő, a Zsíros Akadémia és a Szolnoki Sportcentrum csap össze. A torna részletes programja ITT található, a szervező jóvoltából valamennyi mérkőzés élőben követhető a SPORTOPUS Youtube-csatornán.