UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-02-03 20:40

Háromból egy

A három magyar versenyző közül egyedül Ecseki Nándor lépett a tizenhat közé a második csoportkörből a Szocsiban zajló U21-es asztalitenisz Európa-bajnokságon, Szudi Ádám és Majoros Bence a harminckettő között búcsúzott.

L. G. A második csoportkörrel folytatódott a Szocsiban zajló U21-es asztalitenisz Európa-bajnokság, amelyben mind a három magyar versenyző érdekelt volt. Ecseki Nándor és  Majoros Bence az első csoportkörből küzdötte magát a harminckettő közé, míg Szudi Ádám hetedik kiemeltként ebben a fázisban kapcsolódott be. Az egyesverseny második napján nyolc, négyfős csoportot alakítottak ki, melynek résztvevői körmérkőzést játszottak. Minden négyesből két-két játékos lépett tovább a tizenhat közé, ahonnan kezdve már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a játék.
Ecseki Nándor bravúrosan menetel a nyolcig Forrás: ITTF
Ecseki Nándor bravúrosan menetel a nyolcig Forrás: ITTF
A Szocsiban pénteken bemutatkozó Szudi Ádám, sajnos, gyorsan el is köszönt a kontinensviadal egyéni küzdelmétől. Az első mérkőzésén 4-1-es vereséget szenvedett el az osztrák Andreas Levenkótól, majd – vélhetően sérülés miatt – a következő két mérkőzésére már nem állt ki. Így a német Dang Qiu és a görög Joannisz Szguropulosz is 4-0-val kapta meg a találkozó pontjait. Az első helyen a német, a másodikon a görög jutott tovább. Majoros Bence is vereséggel nyitott, a dán Anders Lind annak ellenére nyert 4-3-ra, hogy 3-2-re még Majoros vezetett. A svéd Elias Ranefur nem állt ki a magyar versenyző ellen, aki így 4-0-lal kapta meg a mérkőzést. Az utolsó körben a szlovén Deni Kozul ellen a győzelem továbbjutást ért volna, de a rivális nyert 4-1-re, Majorosnak így maradt a harmadik hely és a búcsú az egyestől. A csoportot a szlovén versenyző nyerte a dán előtt. Ecseki Nándor szereplése megmentette a napot, de alaposan kicentizte a továbbjutást. Akárcsak két társa, ő is vereséggel kezdett, a cseh Tomáš Polanský ráadásul rendkívül simán nyert 4-1-re. Az orosz Vlagyimir Szidorenko ellen nagy csatában Ecseki győzött ugyanolyan különbséggel, de két szett is túlórában dőlt el (12-10, 14-12). Az utolsó mérkőzésen a nyeretlen portugál, Diogo Chen elleni siker sima továbbjutással kecsegtetett, de 4-2-es vereség lett a vége. Mivel Polanský 4-1-re verte Szidorenkót, a cseh mögött hármas holtverseny alakult ki, így a szettkülönbség döntött a második, tizenhat közé jutást érő helyről. Chen és Szidorenko egyaránt 7-10-zel állt, Ecseki pedig 7-9-cel, így övé lett a második hely. A portugál így hiába nyert az utolsó körben 1-2-ről fordítva, az a második elveszített játszma a továbbjutásába került. A tizenhat között tehát már csak Ecseki Nándornak szurkolhatunk, de a program szombaton a párosversennyel folytatódik, ahová Majoros a horvát Tomislav Pucarral nevezett, Ecseki pedig Szudival együtt. Mindkét magyar érdekeltségű egység kiemelt az első fordulóban, így a nyolcaddöntőben kezdik meg a szereplést – amennyiben Szudi vállalja a játékot.