UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-03-03 22:01

Testvérharc a rájátszásban

Első nekifutásra pontszegény mérkőzést hozott a Csata DSE A és B csapatának mérkőzése a kiemelt leánykosárlabda-kadetbajnokság felsőházi rájátszásában. A találkozót a kadetkorúakból álló A csapat nyerte a kizárólag serdülőket soraiban tudó B gárda ellen, de a fiatalok az áprilisi visszavágón szorosabb mérkőzésre készülnek.

Lakner Gábor Péntek este rangadót játszottak a Csata utcában a kiemelt leánykosárlabda-kadetbajnokság felsőházi rájátszásában. A táblázat első és harmadik együttese találkozott, de nem csupán emiatt telt meg a csarnok lelátója. A két együttes egyforma melegítőben végezte a mérkőzés előtti gyakorlatokat, majd a kezdés előtt a csatakiáltás is ugyanaz volt: Csata!
DSC_0508
DSC_0508
A mérkőzést ugyanis a hibátlan és listavezető Csata DSE A játszotta a Csata DSE B csapatával. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az A csapat tagjai előtte még azt is kiáltották: „Fruzsi!”. Egyik legjobbjuk, a korosztályos válogatott Horváth Fruzsina ugyanis két mankón támaszkodva sántikált be a terembe az előző napi edzésen elszenvedett térdsérülése miatt. A Csata DSE azért indított két együttest a kadetek között, mert a szakvezetők úgy látták, a serdülőcsapatuk annyira kiemelkedik saját korosztályából, hogy kevés az egyetlen versenysorozat. Az alapszakaszban külön csoportban szerepeltek a gárdák, így a rájátszásban találkoztak először tétmérkőzésen. Az A csapatot Wéber Krisztina, a B csapatot Tursics Krisztián vezette. A lányok nagyon várták már az egymás elleni küzdelmet, és egyáltalán nem kímélték egymást. Minden labdáért nagy volt a harc, ugyanúgy vetődtek és hajtottak, mintha nem azok ellen játszanának, akikkel hét közben egyébként gyakran együtt készülnek. Persze a faultok után rögtön jött az elnézéskérés és a pacsi, és ha valaki a földre került, mindegy volt, hogy kék vagy fehér mez van rajta, azonnal felsegítette a hozzá legközelebb álló társa. A találkozón a védekezés dominált, a támadójáték egyik oldalon sem ült igazán. Az A csapatból nagyon hiányzott Horváth Fruzsi, míg a B csapat fiataljain látszott, hogy nem nagyon találkoztak még ilyen szintű védekezéssel élesben. Próbálkoztak ugyan becsülettel, de a két-három év korkülönbség kiütközött, egyrészt fizikumban, másrészt rutinban. A Csata DSE szakmai munkáját vezető Tursics Sándor és Tursicsné Iván Kriszta a kispad helyett ezúttal palánk alatt foglalt helyet. Volt, ami elnyerte tetszésüket, de a sok hiba láttán olykor csóválták a fejüket. A meccs végén aztán jöttek a pacsik és az ölelések, és a negyven perc erejéig ellenféllé vált játékosok és edzők ismét klubtársak voltak. Senki sem szomorkodott az eredmény miatt, bár azt a fiatalok is elismerték, hogy tudnak ennél jobban is kosárlabdázni. Április ötödikén visszavágót rendeznek, és a serdülők azt ígérték, hogy az szorosabb meccs lesz. Más kérdés, mit szólnak ehhez a kadetek.

KIEMELT LEÁNY-KADETBAJNOKSÁG, FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS Csata DSE A–Csata DSE B 45-29 (13-8, 14-6, 9-3, 9-12) Legjobb dobók: Mányoki 14/6, Madár K. 10, Angyal 9/3, ill. Madár E. 9, Rakita 6/3