UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-03-14 20:58

Eltáncolták a tangót

Fölényes első félidő után magabiztosan, 28-22-re győzött a junior női kézilabda-válogatott Argentína felnőttegyüttese ellen. A hazai társaság a balatonboglári felkészülési mérkőzéssel hangolt a pénteken kezdődő Európa-bajnoki selejtezőre.

reb Argentínát nem véletlenül ismerjük sokkal inkább a labdarúgásáról, mint, mondjuk, a kézilabdáról. Így aztán az argentin felnőttválogatott már előzetesen is jó felkészülési partnernek tetszett a magyar junior-leányválogatottnak, amely a pénteken, Szkopjéban kezdődő korosztályos Európa-bajnoki selejtezőtornára készül.
hafra_noemi_csehp07
hafra_noemi_csehp07
Hajdu János együttese Balatonbogláron fogadta a vendégeket (akik egyébként magyar NB I-es csapat ellen is játszanak később felkészülési mérkőzést). Az összecsapás legeredményesebb kézilabdázójának bizonyuló Háfra Noémi már az első harminc percben négy gólig jutott (később hétnél állt meg), de Klujber Katrin és Hornyák Bernadett is betalált háromszor. A 14. percben még egyenlő állást mutatott a tábla (8-8), ám onnantól a fiatalok lelépték az ellenfelet, sorozatban hét gólt szereztek válasz nélkül, majd a félidei szünetben már 16-9-re vezettek. Ahogyan az sejthető volt, a vendégek a fordulást követően sem produkáltak óriási feltámadást, sőt a 35. percben már rájuk is számolhatott a közönség (20-10). A végeredmény 28-22-es magyar siker lett. A juniortársulat pénteken már tétmeccsen szerepel: kezdődik az U19-es Európa-bajnoki kvalifikáció, a magyarok pedig Szkopjéban lépnek a pályára. A gárda gerince 2015-ben a macedón fővárosban nyert U17-es Eb-bronzérmet, és a selejtezős ellenfeleket látva (Macedónia, Feröer-szigetek, Moldova) valószínűtlen, hogy a lányok rossz élményekkel írnák felül az akkori emlékeket.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS Magyar U19-es válogatott–Argentína 28-22 (16-9) Balatonboglár, játékvezetők: Mizsák, Schmidt. Magyarország: Bínó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi, Fodor 3, Giricz, Háfra 7, Hornyák 3, Klujber 5, Kuti, Márton 3, Pásztor 2, Román 1, Sallai 1, Szabó 1, Tóvízi 2. Szövetségi edző: Hajdu János Argentína: Bonazzola, Bordon, Carratu, Casasola 1, Crivelli, de Uniarte 2, Iacoi 1, Mena 2, Mendoza 4, Menendez, Nino, Pizzo 5, Ponce 1, Salvado 3, Sans, Urban 3. Szövetségi edző: Eduardo Percuhena Kiállítások: 6, ill. 2 perc Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4