UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-06-07 09:00

Palánk alól a kispadra

Az aktív kosárlabdázással a legutóbbi évad végén felhagyó Vajda Anna a BEAC másodedzőjeként folytatja pályafutását, amellett az utánpótlás-nevelésben is szerepet szánnak neki új klubjában.

UP-info A magyar női kosárlabda-válogatott korábbi alapembere, az aktív játékkal a legutóbbi évad végén felhagyó Vajda Anna – vagy ahogyan a kosárlabdapályán becézik: Nusi – a vezetőedző Balogh Judit hívására csatlakozik a BEAC szakmai stábjához. A visszavonuló erőcsatár lesz a felnőttcsapat másodedzője, egyéni képzéseket tart, emellett ő felel a teljes szakosztály erőnléti programjáért és az utánpótlásban is szerepet szánnak neki – olvasható a klub honlapján.

Vajda Nusi
Vajda Nusi
„Nusi olyan kaliberű játékos és egyéniség, aki óriási nyereség a szakosztályunknak – nyilatkozta Balogh Judit. – Törökországból, Európa jelenleg legerősebb bajnokságából érkezik, komoly eredményeket ért el kint, a felhalmozott tudását és tapasztalatát a felnőttcsapatban és a szakosztályban zajló munkában is tudjuk kamatoztatni. Érkeztével új impulzusokat kapunk, szakmailag biztosan előrébb tudunk lépni – és hát ki ne szeretné őt a stábjában tudni?" A jelenleg az U20-as válogatottal Székesfehérváron dolgozó Vajda Anna boldogan mondott igent a hívó szóra. „Először is nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és ilyen lehetőséget kaptam Bubutól és a BEAC-tól – mondta Vajda Anna. – Azt már egy ideje tudtam, hogy befejezem a kosárlabdát és a civil életemre koncentrálok az évad vége után, de hogy mindezt Budapesten tehetem és ilyen nagy múltú klub keretein belül, az nagy megtiszteltetés. Van edzői végzettségem, ám ezzel együtt is sokáig azt gondoltam, hogy nem fogok edzőként dolgozni felnőttcsapat mellett. Ugyanakkor az elmúlt hat évben, amit külföldön töltöttem, rengeteg tapasztalatot szereztem. Játszottam átlagcsapatban és szupersztárok között, voltam negyvenperces játékos és három és fél perces is, és ezáltal rengeteg tapasztalatot sikerült felhalmoznom, amit remélhetőleg át tudok adni, ezzel pedig előrébb tud jutni a magyar kosárlabda is. Nagyon várom a munkát a BEAC-ban, sok ötletem van, készülök arra, hogy egyéni képzéseken és a mindennapokban átadhassam a tudásomat a fiataloknak.” Vajda Anna légióskodott Spanyolországban, Csehországban és Törökországban is. A legutóbbi idényben a török Yakın Dogu Üniversitesiben szerepelt, amellyel megnyerte az Európa-kupát, a török bajnokságot és a Török Kupát is.