UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-10-02 18:33

Látogatóban Bogláron

Megkezdte első bajnoki évét a Győri Audi ETO KC csapatában az elmúlt szezonban a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról kiöregedett Fodor Csenge. A 18 esztendős balszélső elégedett az új klubjával, hiszen világsztárok mellett játszhat, s bőven kap lehetőséget a bizonyításra. Most azonban „hazalátogatott” Balatonboglárra.

B. V. Mozgalmas nyáron van túl a 18 éves kézilabdázó, Fodor Csenge: az ígéretes balszélső részint július végén a negyedik helyen végzett a női juniorválogatottal  a szlovéniai rendezett Európa-bajnokságon, részint a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról kiöregedve a világ egyik legjobb csapatába, a Győrbe igazolt. A múlt héten visszalátogatott régi otthonába, Balatonboglárra, ahol az akadémia honlapjának nyilatkozott.

Fodor Csenge immár Győrben bizonyíthat Forrás: kezilabda-kupa.hu
Fodor Csenge immár Győrben bizonyíthat Forrás: kezilabda-kupa.hu
„Hosszú ideje dolgoztam azért, hogy ilyen erős együttesben játszhassak, ezért természetesen boldog vagyok Győrben – mondta. – Profi közegbe kerültem, ahol a legjobbakkal dolgozom együtt, minden adott a további fejlődésemhez.” A 18 esztendős balszélső a csapattársakkal és a vezetőedzővel, Ambros Martínnal is remekül kijön, zökkenőmentes a közös munka. „A lányok azonnal befogadtak, semmiféle problémát nem okozott a beilleszkedés. A kommunikáció angolul folyik, ami nekem nem gond, jelenleg leginkább a figurákat tanulom. Emellett előny, hogy Görbicz Anita a poszttársam, gyakran figyelem, mit hogyan csinál, próbálok ellesni tőle egy-két cselt.” Csenge ezzel párhuzamosan nem feledkezett meg Balatonboglárról sem, hálás az akadémiának az ott töltött évekért, hiszen remek alapokat szerzett. „Visszagondolva úgy érzem, a NEKÁ-nál jobb helyre nem kerülhettem volna, ma is arra építkezem, amit ott kaptam. Ugyanakkor most már maximálisan a Győrre koncentrálok, és boldog vagyok az eddig kapott játéklehetőségekért, igyekszem meghálálni a bizalmat.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.