UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-10-05 22:28

Olasz oktatófilm

Óriási zakóval hangolt U21-es labdarúgó-válogatottunk a törökök elleni, létfontosságú Eb-selejtezőre. Michael Boris együttese a Szusza Ferenc Stadionban 6-2-re kikapott a kezdőben kizárólag Serie A játékosokkal felálló olaszoktól. Főleg az első játékrészben volt ijesztő a különbség, a Chiesa és Cutrone nevével fémjelzett támadósor ötször mattolta Demjén Patrikot. A második félidőt Makrai duplájának köszönhetően a mieink nyerték, de az csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

Leiner SomaRemek ellenfél ellen készülhetett a törökök elleni, kulcsfontosságú Eb-selejtezőre U21-es labdarúgó válogatottunk, hiszen az olaszokat fogadta a Szusza Ferenc Stadionban. A vendégek rendezőként biztosan jelen lesznek a 2019-es kontinensviadalon, így nem érdekeltek a szeptemberben kezdődött selejtezősorozatban. Ettől függetlenül erős keretet állított össze a kapitány, Luigi di Biago, ezt jól példázza, hogy a kezdőcsapatban minden játékos pályára lépett már idén az olasz élvonalban. A mieink szövetségi edzője, Michael Boris három helyen változtatott a Málta elleni Eb-selejtezőn pályára küldött tizenegyen, a három belső védős felállás viszont megmaradt. Agilisan kezdte a magyar csapat a mérkőzést, az első lehetőség azonban Patrick Cutrone előtt adódott, Demjénnek kellett hárítania a rövid sarokra tartó lövést. Néhány perccel később még közelebb járt a gólhoz az AC Milan csatára, a kapufáról azonban kifelé pattant a lövése. Állandósult a vendégek fölénye, a mieinknek többnyire a labdakihozatal sem sikerült. A nyomás a tizenhetedik percben érett góllá: Chiesa lövését ugyan még védte Demjén, a kipattanóra a mérkőzés addigi legaktívabb játékosa, Cutrone érkezett, és a hálóba pofozta a labdát (0-1).

Négygólos vereséget szenvedett U21-es válogatottunk az olaszoktól Fotó: nso.hu
Négygólos vereséget szenvedett U21-es válogatottunk az olaszoktól Fotó: nso.hu
Szinte rögtön válaszolhatott volna Vida Máté, a Vasas középpályása erőszakosan szerzett labdát az ellenfél tizenhatosának előterében, löketét azonban Scuffet bravúrral szögletre tolta. Hiába javult fel néhány percre a mieink játéka, a villámgyors és technikás fehérmezeseknek nem találtuk meg az ellenszerét, és ennek meg is lett az eredménye: Chiesa csapta be Lenzsért, a paksi védő pedig szabálytalanul tudta csak megállítani, tizenegyest kaptak a vendégek. A labda mögé Cutrone állt, és megduplázta saját maga, illetve csapata góljainak számát (0-2). Az újabb találat még jobban összezavarta Michael Boris együttesét, a vendégek pedig vérszemet kaptak. Az első félóra végén két percen belül kettőt lőttek, előbb a remeklő Chiesa talált be a jobb és a bal oldali kapufa segítségével (0-3), majd Depaoli szerezte a negyediket, de ebben Demjén is jócskán benne volt (0-4). Rémisztő jelenetek zajlottak a pályán, a magyar csapatnak kis túlzással két jó passza nem volt egymás után, míg az olaszok azt csináltak, amit akartak. A szünet előtti pillanatokban jött az újabb találat, saját térfélen elvesztett labdát követően Chiesa is megszerezte második gólját (0-5). Habár fáj kimondani, akár több is lehetett volna közte a félidőben: tizenkilenc vendég próbálkozásból tizenhárom kaput talált... A második játékrészben visszavettek az olaszok a tempóból, a magyar cserék pedig igyekeztek aktívan beszállni a mérkőzésbe. A rengeteg új embernek köszönhetően álmosítóvá vált a játék, a vendégek kapusa, Scuffet pedig túlságosan is belealudt a meccsbe: Makrai Gábort próbálta átverni átlátszó csellel, a diósgyőri támadó azonban szerelte, és közelről a hálóba passzolt (1-5). Két perccel később ismét betalálhatott volna a villámléptű csatár, Scuffet azonban a helyén volt. A túloldalon viszont újra megrezzent a háló, Orsolini sarokkal lőtt közelről a kapunkba (1-6). Komoly átütőerő már az olaszok játékában sem volt, a cserék a mi oldalunkon hatékonyabbnak bizonyultak. Az utolsó szó a magyar csapaté volt, Szivacski remekül tört be a tizenhatoson belülre, Capradossi pedig buktatta. A megítélt büntetőt Makrai pimasz mozdulattal panenkázta a kapu közepébe (2-6), ezzel beállítva a végeredményt. Osztálykülönbség volt a két együttes között, lesz mit helyretenni mind a fejekben, mind a lábakban a törökök elleni Eb-selejtező előtt. Az isztambuli mérkőzést jövő hét kedden rendezik, a továbbjutás szempontjából létfontosságú találkozón ennél sokkal jobb játékra lesz szükség.

U21-ES VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 2-6 (0-5) Szusza Ferenc Stadion, 600 néző. V.: Ocenas (szlovák) MAGYARORSZÁG: Demjén – Lenzsér (Szivacski a félidőben), Kecskés (Zachán 57.), Tóth B. (Gergényi 66.) – Katona (Hinora 57.), Vida (Szabó B. 66.), Szoboszlai (Gazdag a félidőben), Spandler (Szalai a félidőben) – Zsótér (Tóth M. 57.), Koszta (Korozmán a félidőben) – Bíró (Makrai 57.). Szövetségi edző: Michael Boris OLASZORSZÁG: Scuffet – Calabria, Mancini (Varnier 70.), Romagna (Capradossi 60.), Adjapong (Pezzella 70.) – Depaoli (Parigini 60.), Locatelli (Pessina 60.), Murgia, Chiesa (Orsolini a félidőben) – Vido (Favilli 60.), Cutrone (Verde a félidőben). Szövetségi edző: Luigi di Biago Gól:  Makrai (74., 88. - a másodikat 11-esből), ill. Cutrone (17., 25. - a másodikat 11-esből), Chiesa (29., 44.), Depaoli (31.), Orsolini (79.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.